Sunday, July 29, 2007

Kano keyfi

Bugun cok eglenceli bir yaz aktivitesi yaptik: James Nehri'nde kano. Yaz burada o kadar sicak ve nemli geciyor ki, ben sicaktan ne yapacagini sasirmis, normalde denizden baska su birikintisine girmeyi dusunmedigim halde, su olsun icinde iki cip cip yapalim da ne olursa olsun, kivamina gelmistim.

Meteorolojinin yagmur olacak, simsekler cakacak, uyarisina aldirmadan James Nehri kenarindaki, Charlottesville'in 20 dakika guneyindeki Scottsville'e dogru yola ciktik. Burada kano kiralayarak nehre acildik. Kanoda islanir diye yanimiza fotograf makinesi almamistik ama hata etmisiz. Cok cok guzel bir yer, ustelik biraz dikkatli olup bir plastik torbanin icinde muhafaza edebilirmisiz. Neyse artik, bir dahaki sefere. Simdilik internetten buldugum resimlerle idare edeceksiniz.
James Nehri Virginia'nin batisindaki Blue Ridge daglarindan dogup, butun eyaleti boydan boya gecip, Chesapeake Korfezi'nde denize dokuluyor.


Kucuk bir sogutucunun icinde sandviclerimizi ve iceceklerimizi de alip, piknik yaptik. 4 mil oldugunu soyledikleri etabi biraz kurek cekip, bir kac kere de yuzmek icin duraklayarak, 2bucuk saatte bitirdik. Nehrin aslinda en populer aktivitesi "tubing":

Ha ha, evet bildiginiz bizim araba lastigiyle denize girme olayini burada gayet ciddi bir eglence haline getirmisler, coluk cocuk herkes yapiyor. Bu arada gunlerdir ayni hava raporunu veren meteorolojiyi dinlemeyerek cok iyi etmisiz. Biz nehirden donduk, banyo yaptik, evde cayimizi icitigimiz su sirada uzaktan gokgurultuleri isitilse de hala yagmur baslamadi! Sirada Virginia'nin diger yazlik mekanlari var!:)

0 comments: