Wednesday, August 08, 2007

Lüks

Telefonun ahizesini kaldirip siparis verdikten 15 dakika sonra kosedeki firindan yeni cikmis, mis gibi lahmacunlar kapisinin onune servis edilenler, bunun ne kadar buyuk bir lütuf oldugunu bilemezler... ta ki o lahmacunu ruyalarindan baska bir yerde yiyemeyecekleri bir ulkeye goc edinceye kadar.


Buradaki Turklerden lahmacun yaptiklarini duyuyordum ama bir tarif bulup denemek kismet olmamisti. Asagida anlattigim, son zamanlarda sik sik baktigim sitelerden biri http://www.turkishcookbook.com/. Bu sitede cogunlukla yurtdisinda bulunan malzemelerle Turk yemekleri tarifleri yer aliyor. Iste buradan aldigim tarifle lahmacun deneyi. Mr. D ile ustabasi, firinci modunda epey bir sure ugrasip (yanmasin diye tepsilerin surekli yerini degistirmek gerekti) sonunda basardik. Icine bol maydonoz, limon koyunca (bir de gozumu kapatinca) neredeyse bir an icin kendimi Istanbul'da, Sahan'da hissedebildim.


Bir onceki sarma resmine "internetten bulup koymadiysaniz" tadinda inanmamis yorumlar geldigi icin bakiniz cok da flu olmasina ragmen Mr. D'nin lahmacun ve ayranla mutlu mesut cekilmis resmini koymadan gecemeyecegim.

Eh siz de simdi kaldirin o ahizeyi, birer lahmacun soyleyin kendinize kulaklarimizi cinlata cinlata yiyin bizim icin!

1 comments:

Anonymous said...

Valla canlarim ciddi rejimde olup ciddi kilo veriyor olmasam hemen siparis verirdim. Sizin ellerinize saglik ve de afiyet olsun......