Thursday, January 17, 2008

Ye:30 Dunya Mutfaklari

Bir sure once internette bloglar arasinda gezinirken bir hazine kesfettim. Birbirinden guzel yemekleri, pastalari, tatlilari,vs. hazirlayip bunlarin tariflerini ve fotograflarini bloglarinda birbirleriyle paylasan muthis hunerli bayanlar var. Arada bir etkinlikler de duzenliyorlar. Belli bir tema cercevesinde herkes bir tarif yaratip blogunda yayinliyor. Ben daha cok bu bloglardaki benim yemek pisirme kabiliyetimi kat kat asan saheserlerin resimlerine bakarak ic gecirip, bir gun zaman bulup belki birkac tanesini deneme hayalleri kuruyordum. Taaa ki Tuba’nin Penceresinden blogunda bu ayin etkinliginin temasinin Dunya Mutfaklari oldugunu gorene kadar…


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Tuba blogunda bu etkinligi soyle anlatmisti:

“Ye:30 etkinliginin konusu, Dunya Mutfaklari. Ister yemek, ister tatli veya icecekle katilin, isterseniz de sevdiginiz bir mutfak hakkinda yalnizca bilgi verici olsun katkiniz. Hiiiic farketmez. Ama mutlaka baska bir mutfaga ait olsun. Istedim ki diger mutfaklari da taniyalim. Diger milletler neler yiyiyor hep beraber ogrenelim. Eger gondereceginiz tarifle veya mutfakla ilgili bir aniniz varsa, lutfen onu da paylasin. Soooyle, hos sohbet bir dunya gunu yapalim. Blogu olmayan arkadaslarda, tabii her zaman oldugu gibi, tarifleriyle etkinlige katilabilirler.”

Firsat bu firsat deyip benim Noodle Soup tarifini Tuba’ya gondermeye karar verdim. Daha sonra onun tesvikiyle iste ilk YE etkinligi gonderimimle karsinizdayim.

Noodle Soup



Noodle ozellikle Amerika'da cok populer olmus bir cesit uzakdogu makarnasi. Sebzelerle tavada karistirilarak servis edildigi gibi tavuk veya sebze suyu icinde corba halinde de tuketiliyor. Corba hali hem cok basit, hem de cok lezzetli. Ben ABD'de kolaylikla bulundugu icin udon noodle kullandim, sanirim kalin bir spagetti ya da ince bir linguini de ayni isi gorur.
2 kisilik tarif:
100-150 gr. makarna 8-10 dakika haslanir, suyu suzulup kaselere dagitilir.
2 bardak suya 1 adet knorr bulyon (istediginiz cesit), 6-8 tane dilimlenmis mantar, 2 tane dogranmis yesil sogan atilir, mantarlar yumusayana kadar 10-15 dakika pisirilir. Noodle dolu kaselere dagitilir. Aci biber, dereotu ve nane ile suslenir. Afiyet olsun!

6 comments:

Tuba said...

Super olmus canim, ellerine, kollarina, kalemine saglik. Cok sevgilerimi gonderiyorum.

Anonymous said...

sagol tuba!:)

NiNo said...

ellerine saglik canim

philosophique said...

tesekkurler nihan!

NiNo said...

kac saat oldu acaba :D resimlere bir bakmaya basladim birde baktimki :) blogundaki tum resimlere bakmisim hepsi harikaydi sanki dunya turundaydim :D arnavutluktan sevgiler

nilay said...

ellerine sağlık :) çorbasız bir sofra olmamalı benim için...güzel bir alternatif oldu bu ,teşekkürler ;)