Sunday, February 24, 2008

Miiiis gibi...

Evin garip seklinden oturu pencerelerden fazla hava girmediginden ve bu yuzden yazin evin cok sicak oldugundan bol bol yakinmistim. Ayni sebepten evi yemek kokularindan arindirmak da cok zor oluyor. Mr.D ile ikimiz bu konuda ayni derecede takintiliyiz. O yuzden aylardir deneye yanila en mukemmel kombinasyona ulastik. Ayni sorundan muzdarip baskalari da vardir belki, buyrunuz:

Ilk kahramanimiz AirWick:

AirWick sokak kapisinin hemen yaninda prize takili duruyor. Normalde evin icinde kokusu fazla farkedilmiyor. Onun asil gorevi eve girer girmez guzel kokulu bir yere gelmisiz havasi yaratmak. Bunu da pek guzel basariyor. Dikkat edilecek bir husus "hidden pleasure" serisinden bir koku secmek. Elmalisi cok guzel mesela. Soothing, calming gibi cesitlere itibat etmemek lazim, onlarin bir numarasi yok.
Ikinci kahramanimiz Glade hava spreyi:

Bunlarin hemen her cesidi denedik. Siktiktan 5-10 dakika sonra kokusu gectigi icin her hafta bir kutu falan bitiriyorduk. Artik Glade banyo kokusu oldu, cunku eve sikmak icin yeni ve muthis baska bir sey bulduk: Febreze

Febreze hem gazsiz, hem cok kalici, hem de misler gibi kokuyor.
Yalniz yemek kokulari sadece havada kalmiyor, esyalara da siniyor. Bu konuda da baska bir Febreze yardimimiza kosuyor:

Bunu butun kumas yuzeylere sikabiliyorsunuz. Koltuklar, perdeler, yastiklar, hatta halilar bundan bol bol nasibini aliyor.
Bu muhtesem kahramanlarin en son elemani bir kac hafta once kesfettigimiz Glade. Evimizin yerleri duvardan duvara hali oldugu icin ne kadar toz alsak, supursek yine de temizlik kokmuyordu. Glade hali tozu bu sorunun kesin cozumu oldu. Halilara dokup biraz bekledikten sonra supurmek suretiyle evi cennetten bir koseye ceviriyor.

Sagolun super kahramanlar, siz olmasaniz ne yapardik!

0 comments: