Friday, March 28, 2008

Brown Eyed Girl

Her kiz cocugu gibi ben de kucukken sari sacli-mavi gozlu olmayi istemis miydim hatirlamiyorum. Gerci sahip oldugumu hatirladigim ilk bebek anneannemin mavi yunden patikler ve hirka ordugu kel bebek (ad koymamisim galiba, hic hatirlamiyorum) bir de enistemin Kibris'tan ablama getirdigi, barbinin uzerine otursa bir hamlede ezecek kadar tombis ama guzel mi guzel bebekler. Ablam sagolsun bunlarin sari sacli ve mavi gozlu olanini alip adini Hande(kendi adi) koydugu, kahverengi sacli (ama mavi gozlu olanini) da bana ayirdigi icin zaten sarisin bebeklere ozenmemem de boylece garanti altina alinmis olabilir. Ayrica ablamin bebege koydugu ismin sonra annemler tarafindan bana verilmis olmasi gibi hayal meyal hatirladigim bir hikaye var ki belki annem bu vesileyle bir kez daha anlatir.
Demeye calistigim o ki, kendimi bildim bileli ya da en azindan lise son'da makyaj yapmaya basladigimdan beri gozlerim baska renk olsun diye dusunmedim, kahverengiliklerinden memnun oldum. Bir kere mavi, yesil gozluler cogunlukla her renk makyaj yapamazlarken ben her rengi surdum surusturdum. En cok da Belcika'dan gelen Bourjois marka mor ve ucuk pembe farlarimi ve ona uygun kalemimi senelerce sik sik kullandim, kendime de pek yakistirdim. Cok da haksiz degilmisim. Almay yeni bir urun yelpazesi cikarmis. 4 farkli goz rengine gore (kestane rengi, mavi, kahverengi ve yesil) 3 renk kombinasyonundan olusan far paleti, goz kalemi, eyelineri ve rimeli var. Bilin bakalim kahverengi gozler icin olan ne renk?


Evet evet mor! Ben farini ve rimelini aldim. Cok zahmetsiz sekilde golgeli makyaj yapiyorsunuz ama sonuc cok dogal gorunuyor. Zaten bu serinin amaci da o, kendi goz renginizi belirginlestirmek. Cok begendim, tavsiye ederim.

2 comments:

NiNo said...

Morun tonlamalarına bayıldım.aslında arastırıp almayıda istedim.ama yapmaya gelince yaparmıyım :((useniyorum.Herhalde zamanında sporculugun getirdigi birşey makyaj malzemesine merakım cok ama yapmaya yok.AMa sen sür sürüştür eminim cok hos olursun.Gülegüle kullan

philosophique said...

Evet makyaj cok el aliskanligi gercekten. Benim de hic rujum yoktur mesela, bir suru degisik renkte farim var ama.:)