Sunday, March 23, 2008

Yeni Tatlar

Biz daha evlenmeden evvel bir gun, Mr.D'nin babasi bana, "ee, neler pisiriyorsun bakalim?" diye sormustu. Benden haliyle borek, pilav, dolma gibi normal yanitlar bekleyen mustakbel kayinpederime, tum safligimla verdigim "cok guzel pad thai yapiyorum, quesedilla'm da guzel oluyor" cevabi hala Mr.D ile aramizda saka konusudur. Gecen haftalarda kismen et, tavuk yemeklerinin getirdigi bikkinlikla, kismen de az kalorili, degisik lezzetler arayisinin getirdigi cesaretle egzotik yemekler pisirme hevesim tavan yapti. Soframizdan bu vesileyle polenta, edamame fasulyesi ve tempeh gecti.

Polenta dunyanin hemen her yerinde baska isimlerle yapilan, incecik misir hamurundan yapilan bir cesit lapa. Kendi basina pek tadi yok, ama az kalorisiyle et yemeklerinin yaninda ya da sosla servis yapilabilir. Ben bir dahaki sefere ikinci gune kalanlarini dilim dilim kesip kizartarak "polenta cake" yapmayi planliyorum. Oyle hem daha guzel, hem daha doyurucu olabilir.


Edamame, olgulasmamis soya fasulyesi. Ben Gunes Dogarken'in tarifiyle domates, maydanoz,soganla karistirip, uzerine zeytinyagi ve sirke koyarak salata yaptim. Piyaz gibi, cok lezzetli olduk. Kesin olarak bir daha alinacak.
resim:kyagr.com

Son olarak tempeh soya fasulyesinin islenip kaliba donusturulmus hali. Kup halinde dograyip sosa bulanip kizartilinca, sandvic arasina koymak icin doyurucu ve lezzetli bir malzeme.
resim: wikipedia.org

Eylemlerim surecek, beni izlemeye devam edin!

4 comments:

Cafe Nino said...

Ben izlemeye merakla devam ediyorum:)Bu blogda çok ilginc ve lezzetli tatları gördükçe çok hoşuma gidiyor.

sunrise said...

Cok sevindim edamame beans denemis olmana. Gerci biliyordum aldigini ama boyle resimlenince filan daha hosuma gitti.
Simdi ben de tempeh merak ettim, galiba hic yemedik biz bunu. Nereden alinir peki? Yine digerleri gibi saglikci marketlerden mi?

philosophique said...

Ben her zaman gittigimiz marketin organik ve vejetaryen urunler satan kisminda bulabiliyorum. Kup kup dograyip, soya sosu sirke, ve zeytinyagli bir sosun icinde bir kac dakika bekletip sonra yesil soganla tavada cevirince kolay bir sandvic malzemesi oluyor ama internet uzerinde bir cok degisik ve guzel tarif var. Tofu gibi kendine ozgu pek bir tadi yok, icine kondugu sosu cekiyor. Tofudan farkli olarak biraz daha kitir kitir, findik gibi bir dokusu var. Tavsiye ederim.

alev said...

Eylemlerinin takipcisiyiz! You go girl!!!