Flasla resim cekmek olum fermani. Aslinda cok cok lezzetli olan, "durmayin, hemen kosun yapin" diyerek tavsiye edebilecegim yemekler flas altinda donuk, soguk, zavalli gorunmus. Kanmayin!
Bu uzuuun uzuuun aciklamalardan sonra tariflere geciyorum.
Zencefilli tavuk gogsu
Malzemeler:
4 adet buyuk tavuk gogsu
Sos icin
2 yemek kasigi bal
1-2 yemek kasigi Dijon hardali (normal de olur)
4 yemek kasigi su
1 yemek kasigi taze, ince kiyilmis zencefil, ya da 2 kasik toz zencefil
2-4 bas ince kiyilmis sarimsak
tuz
karabiber
aci biber (arzuya gore)
Tavuklar ince seritler halinde kiyilir, bir kasik zeytinyagi ile tavada dislari bir miktar kizarana kadar pisirilir. Sos malzemeleri bir kapta karistirilir, tavuklarin uzerine dokulup iyice karistirilir, 20 dakika sosunu guzelce cekinceye kadar pisirilir.
Onemli not: Bu tarif icindeki baldan anlasilacagi uzere tatli bir tarif, Turk damak tadina biraz uzak dusuyor. Uzak dogu yemeklerini sevenlere tavsiye edilir.
Yesil fasulyeli patates salatasi
Salata icin:
Yarim kilo patates (kirmizi patates de olabilir)
200-250 gram yesil fasulye (Fransiz fasulyesi)
1 kucuk sogan - ince dogranmis.
Sos icin:
1/4 su bardagi elma sirkesi
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi Dijon hardali (normal de olabilir)
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 bas sarimsak
Sosun malzemelerini bir kapta iyice karistirip kenara koyun.
Patatesleri soyup, kup seklinde dograyin, haslayin. Kirmizi patates ise kabuklarini soymayin, fircayla guzelce yikayin.
Yesil fasulyeleri ayiklayip buharda pisirin. Bizim buharda pisirme aletimiz yok, onun icin tencerenin dibine az miktarda su koyup, orta ateste ustu kapali sekilde pisirme yontemiyle buharda pisirmeye benzer birsey elde ediyoruz.
Haslanmis fasulyeleri suzun, soguk sudan gecirin.
Fasulyeyi, patatesi ve sogani bir kapta karistirin, uzerine sosu ilave edin. Ilik olarak da bir sure buzdolabinda beklettip soguk olarak da tuketebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
1 comments:
Ya arkadasim simdi aksam aksam agzimin suyu akti yine, oldu mu yahu :))
Post a Comment