Sunday, November 16, 2008

Boston - 2

Boston gezimizin ikinci duragi New England Akvaryumu'ydu. Kapali ve zaman zaman yagmurlu bir gun oldugu icin butun turistler ve Bostonlular kendilerini akvaryuma atmislar. Biz gittigimizde kapida epey uzun bir sira vardi. Gorevlilerden ogrendigimize gore akvaryum kapasitesini asmis ve kapilari kapatmislar. Ancak iceriden birileri ciktigi zaman yeni bir grup ziyaretci kabul ediyorlarmis. Yapacak baska bir seyimiz olmadigi icin bekledik. Tam 1 saatlik bir bekleme sonunda iceri girebildik.
Bizi ilk once Afrika penguenleri karsiladi.



Penguenlarin yemek saatine denk gelmisiz. Bir gorevli penguenleri balikla beslerken bir gorevli de hangi penguenin kac balik yediginin hesabini tutuyordu!:)
Binanin cok ilginc bir sekli var. Ortada kocaman bir su tanki var. Binayi bunun etrafina insa etmisler. Kenar duvarlarda cesitli kucuk tanklarda degisik deniz canlilari var. Bunlara baka baka en yukariya cikiyorsunuz. Sonra tankin etrafindan kivrila kivrila donen bir rampayi takip ederek asagi iniyorsunuz. Boyle birsey:

Kenarlardaki kucuk akvaryumlarda bunlari gorduk:
Cesit cesit kurbagalar

Denizanalari


Ayrica resmini cekmedigimiz ahtapot, anaconda, bir suru vatozlar da vardi.
Amerika'daki boyle yerlerin en guzel yani, cocuklarin ilgisini cekmek, bilime olan sevgilerini arttirmak icin hersey yapiyorlar. Burada da deniz hayvanlarindan bir kismina dokunabileceginiz bir havuz vardi. Ben de geri kalmadim tabi:


Sonunda devasa havuzun basina vardigimizda buyuklugune bir kez daha sasirdik. Bu havuz yaklasik 7 metre derinliginde, 12 metre capindaymis. 800 ton tuzlu su ve 600den fazla hayvan turu bariniriyormus. Bu akvaryumun en yasli uyesi deniz kaplumbagasi Myrtle.Akvaryum acildigi gunden beri buradaymis.

Bakicisinin elinden bugun marul yiyordu. Lahana ve bruksel lahanasi da seviyormus!:)

Myrtle 70 yasindaymis ve 200 kg'in uzerindeymis.
Dalgiclar havuza dalmaya hazirlaniyor. Akvaryumdaki butun hayvanlari besleyecekler, hepsinin yemegi ayri:

Akvuryumun bir diger agir sakini Sand Tiger shark dedikleri kopek baligi turu. Sanirim camgoz:

Bu kopekbaligi turu normalde insanlara zarar vermiyor, balik turleri, murekkep baligi, yengec ve istakozla besleniyor.

Bu tankin etrafinda dolasmak gercekten cok eglenceli. Bir suru balik bir o tarafa bir bu tarafa yuzup duruyor. Kimisi suru halinde hizla gecip gidiyor,kimisi salina salina yuzuyor. Kimi saklaniyor, kimi neredeyse kendini gostermeye merakli, camin onunde saliniyor!
Inanin vaktin nasil gectigini anlamamisiz. Merak edenler icin asagiya bir kopekbaligi videosu koyuyorum. Bu arada biz oradayken anlamadik, eve gelip videolari seyredince farkettik ki, icerisi cok gurultulu! Zaten bir suru cocuk etrafta kosturup egleniyor, bir de ustune ustluk sanirim bina yanki da yapiyor! Tevekkeli degil basimiz sismis!:)Bu saskinliktan herhalde foklarin resmini cekmemisiz. Foklar aslinda akvuryumun dis kisminda, onlari bilet almadan da gorebiliyorsunuz. Biz cikarken tam egitim saatiymis. Bir kosede bakicilarindan biri uc tane foka yagli boya resim yaptiriyordu. Diger bir tarafta da iki fok cesitli numaralar yapmayi ogreniyorlardi! Sirinliklerini anlatamam! Aksam 5e dogru akvaryumdan ciktik ve 3 saatlik bir yolculuk sonunda kendimizi yorgun argin eve attik. Bir daha gorusmek uzere Boston, simdilik hoscakal!

0 comments: