Sunday, December 14, 2008

Geocaching

Bugun size yeni kesfettigimiz bir aktiviteyi anlatayim: Geocaching.
Geocaching, dunyanin herhangi bir yerinde saklanmis bir kutunun yerini GPS aleti ile tespit edip, bulmaktan olusuyor. Aslinda gecmisi GPS teknolojisinin coook oncesine dayanan, eski bir oyun ama GPS ve internet ile birlikte koordinatlar daha kesin ve aktivite de daha yaygin hale gelmis.

Kutularin nerede saklandigini gosteren websiteleri var. Bunlardan birine uye olup istediginiz bolgedeki sakli kutularin yerini gorebiliyorsunuz. (Uyelik bedava).
Koordinatlari GPS'inize girip yola koyuluyorsunuz.
Zorluk derecesine gore kutuyu bulmak epey bir zaman alabiliyor. Mesela biz bu ilk seferinde yanlis yerlerden dolasmisiz, epey bir ugrastik.

Sonunda boyle bir sey buluyorsunuz:


"Cache"lerin icinde mutlaka bir not defteri ve kalem oluyor, kutuyu bulan oraya ismini ve tarihi not ediyor. Ayrica birkac ufak tefek obje, anahtarlik, biblo, kalem, vs. de oluyor. Kutudan bir sey alip yerine baska bir sey birakiyorsunuz, boylece oyun devam ediyor.



Eve donunce internet sitesine girip hangi kutuyu, ne zaman buldugunuzu bildiren bir not dusuyorsunuz.Bu notta kutunun durumunu,vs. de yazabilirsiniz. Boylece sahipleri, eskimis, kaybolmus, islanmis, yipranmis kutulardan haberdar olup ilgilenebiliyorlar.

Biz cok eglendik, en yakin zamanda yeni kesfe cikmayi planliyoruz.

0 comments: