Sunday, December 07, 2008

Pain Perdu - French Toast

Sabah kahvaltisinda, hele de haftasonuysa ve keyifli bir kahvalti yapmaya vaktimiz varsa degisik seyler yapmak cok hosuma gidiyor: omlet, pancake, tava boregi, firinda peynirli, yumurtali, domatesli ekmekler,vs... "Pain perdu" adindaki bu yumurtali ekmekleri ilk defa Belcika'da yemistim, burada da kahvalti restoranlarinda cok yapiliyor, adina da French Toast diyorlar, fransiz usulu tost.
Yapimi cok cok basit. Dilimlenmis ekmekleri cirpilmis yumurta ve sut karisimina bandirip tavada kizartiyorsunuz. Bir iki puf noktasi var. Ekmekleri tamamen karisima bulamak lazim, ama icinde cok uzun tutup iyice su cekmesine de izin vermeyeceksiniz, yoksa bir turlu kizarmiyor ekmekler. Bir de surup, pudra sekeri ya da mevsimiyse cilek , frambuaz gibi meyvelerle servis edebilirsiniz. Bu yuzden ben karisima biraz da seker ve tarcin ekliyorum.



Afiyet olsun!

0 comments: