Tuesday, February 24, 2009

Flashback: GTC yilbasi partisi

Resimler ancak elime gectigi icin bu yazi epey bir gecikti. Amerika'daki adetlerden biri de Noel oncesi butun kurumlarin calisanlari icin yilbasi partisi duzenlemeleri. Benim yari zamanli calistigim egitim merkezi de yilbasindan epey evvel, tam da benim dogum gunumde yilbasi partisi duzenledi.Biz de toparlanip gittik.

Mr.D ve ben.

Herkes bir seyler atistirip hediyelerin acilmasini bekliyor.

"White elephant" diye bir hediye degisim oyunu oynadik. Herkes ucuz ve degersiz, hatta komik ve ise yaramaz hediyeler getirdi.Icinde insanlara baskasindan gelen, bir turlu kullanamadiklari ve baslarindan atmak istedikleri hediyeler, evde bulduklari eski esyalar, dergilerin icinden cikan, promosyon olarak gelen ivir zivir seyler vardi.Herkes hediyesini paketleyip getirdi, bunlari ortaya yigdik.

Joe oyunun kurallarini anlatiyor. Hepimiz birer numara cektik ve bu sirayla yigindan birer hediye secme hakki kazandik. Sira bize geldiginde ya yigindan yeni bir hediye secebiliyorduk ya da baskasinin daha once actigi, begendigimiz bir hediyeyi ondan calabiliyorduk. Yalniz her hediye sadece 3 kere el degistirebiliyor. Ondan sonra hediye 3. kiside kitlenmis oluyor ve bir daha calinamiyor.

"Hadi Joe, birak artik da baslayalim hediyeleri acmaya!"

Susie'nin bir hevesle actigi kocaman kutunun icinden VHS kaset gosteren video cikiyor! Burada bu kasetler tamamen ortadan kalktigi icin cok komik bir hediye bu. Zaten bu hediyeyi getiren Sam cope bile atmayi denemis bu makineyi ama kimse almamis:)

Hediyelerin arasinda guzeller de var, bizim getirdigimiz bu cay bardagi ve icindeki bes cesit cay gibi!:)

Joe'nun payina bir kitap dusuyor.

Direktorumuz Bill'in hediyesi kalp seklinde, zarif bir yilbasi agaci susu.

Anthony bu kirmizi kovboy sapkasiyla yetinmek zorunda kaliyor.

Benim elimden bir suru guzel hediye gecti ama ne yazik ki hepsini caldilar. Son kez secim yaparken epey dusunuyorum.

Sonunda cok iyi bir secim yapmisim. Benim payima bir kutu dolusu limonlu sekerleme dustu, sonraki bir hafta boyunca bayila bayila yiyip bitirdik bunlari. Mr.D de kendine dusen klasik muzik CDsinden memnun kaldi. Biz memnun, mutlu ayrildik!

2 comments:

biberli said...

gerçekten eğlenmişe benziyorsunuz Gaye'cim...
sanırım sürpriz diye de buna denir :)

philosophique said...

Evet tam surpriz. Yazmayi unutmusum, hediyelerden biri bir paket dolusu kuru mayaydi! Meger laboratuvarlarda bunlari deney yaparken kullaniyorlarmis, doga bilimci arkadaslardan bir tanesi kapmis getirmis. Evde kendi ekmegini kendi pisiren baska bir arkadasimiz o hediyeyi kapti!:)