Friday, February 13, 2009

Londra - 6

Tekne turu sirasinda Londra'nin modern harikalarindan olan London Eye (diger adiyla Millenium Wheel)'i yakindan gorme firsati buldum.

London Eye 135 metrelik yuksekligiyle Avrupa'nin en buyuk donmedolabi. Tony Blair tarafindan 31 Aralik 1999'da gece saat 8de acilan London Eye, gunumuzde Londra siluetinin bir parcasi haline gelmis durumda. Acildigi gunden beri artan bilet fiyatlarina ragmen (ogrendigim kadariyla 5 GBP'dan 15 GBP'a cikmis bir kisilik ucret) yilda yaklasik 3 milyon kisi tarafindan ziyaret ediliyor.


Gezip gordugum her seyi ayrintisiyla anlattigima gore son olarak yiyip ictiklerimden de bahsedebilirim. Londra'da gecirdigim bir bucuk gun boyunca, sabah otelde ettigim kahvaltilar ve Starbucks'ta tukettigim kahve ve muffinler disinda yedigim tek sey Fish and Chips oldu. Iki gun art arda aksam yemeklerinde Ingiltere'ye ozgu bir geleneksel yemek olan balik ve patates kizartmasi yedim. Ilk aksam yemegi icin uzun arayislar sonunda geleneksel bir Iskoc restoraninda karar kaldim. Burada yedigim balik, ki yaninda patates kizartmasiyla beraber haslanmis bezelye ile sunulmustu, tatmin edici olmakla beraber cok da akilda kalici degildi.

Ertesi gun ayni yemegi bu sefer derme catma bir bufede, yaklasik ucte biri fiyatina yedim. Ilginctir bu ikinci yedigim fish and chips cok daha lezzetli idi.

1 comments:

beste said...

fish and cips ozledim pasaportum cikti ilk istikamet Ingiltere topraklari:) Londra uzerine saatlerce konusablirim cok severim...