Saturday, March 07, 2009

Film: Watchmen


Meraklilarinin uzun zamandir bekledigi Watchmen sonunda vizyona girdi. Film ayni isimde cok unlu bir cizgi romandan perdeye uyarlama. Watchmen 1980lerdeki modern dunyayi andiran alternatif bir evrende geciyor. Superkahramanlarin bas rolde oldugu bu dunyada Amerika Vietnam savasini kazanmis, boylece Nixon da ucuncu kez baskan secilmis. Bu super kahramanlarin icinde gercekten doga ustu guclere sahip olan Dr. Manhattan. 1960larda nukleer deneyler sirasinda gecirdigi bir kaza sonucu edindigi gucleriyle Dr. Manhattan Amerikan'in elini guclendirmis ve Sovyet Rusya'nin korkulu ruyasi olmus. Bu arada super kahramanligi yasaklayan bir kanun cikmis ve Amerika'nin adina onun kirli islerini yapan Dr. Manhattan ve Comedian disinda diger kahramanlar emekli olmus.


Film bu noktada super kahramanlardan birinin oldurulmesiyle basliyor ve dunyayi butun insan soyunun sonunu getirecek nukleer bir savasin esigine goturen bir komplonun yavas yavas ortaya cikmasiyla ilerliyor.
Cizgi romani okuyanlarin mutlaka izlemesini tavsiye ederim. Aslina tamamen sadik kalarak cizgi romana resmen hayat vermisler. Karelerin cogu ozellikle filmin basinda birebir romandan alinma. Karakterler, mekanlar, araclar, hersey cok ama cok guzel ve aslina uygun olmus.


2 saat 40 dakika hikayeye doyuyorsunuz. Biz cok ama cok begenerek izledik.

0 comments: