Friday, May 08, 2009

Bulgur pilavli patlican


Bu yemege aslinda yepyeni bir tarif degil de bir servis onerisi demek daha yerinde olur. Bir kac yerde okudugum tarifleri karistirarak yaptim. Ihtiyaciniz olan bulgur pilavi (her zaman pisirdiginiz usul ne ise o) ve kisi sayisi kadar patlican. Burada patlicanlar dev gibi oldugu icin 2 kisiye bir patlican yetti ama kucuk patlicanlarla adam basi bir patlican anca yeter herhalde.

Once patlicanlari yikayip, ortadan ikiye yariyoruz. Bir firin tepsisine kesilmis yuzleri yukarida kalacak sekilde yerlestiriyor, uzerlerine biraz tuz ekip firina veriyoruz. Patlicanlar firinda yumusayacak ve icleri kasikla oyulabilecek kivama gelene kadar pisecek. Bu arada domatesli bulgur pilavini kendi yonteminizle pisiriyorsunuz. Patlicanlar pisince iclerini kabuklarini yirtmadan oyup cikariyoruz. Patlican iclerini bulgur pilavina katip, karistirip tekrar kabuklarin icine dolduruyoruz.

Biz bunu ana yemek olarak yemistik ama etlerin, tavuk yemeklerininin yaninda da servis edilebilir. Afiyet olsun!

0 comments: