Thursday, July 09, 2009

Boston - whale watch

Bizim Turk grubu'ndan ablam da dahil olmak uzere kimse semsiye getirmedigi icin onlara bir ornek semsiyeler aldik. :)




Cuma sabahi balinalari seyretmek uzere yola koyulduk.


Katamaran gemilerle gidis -donus toplam uc- dort saat suren yolculukla balinalarin beslenme bolgesi olan "Stellwagen Bank Marine Sanctuary"e gidiliyor. Ben daha once Virginia'da bu cesit bir geziye katilip balina goremeden dondugum icin cok umutlu degildim. Ama Boston cok iddiali, bu gezilerden simdiye kadar balina gormeden donen cok nadirmis.






Sansimiza kapali olan hava biz tekneye biner binmez acmaya basladi ve neredeyse butun gun cok guzel devam etti.







Yine sansimiza muthis bir tur yasadik ve uc farkli balina turu gorduk. Humpback yani kambur balina turunden bir anne ve yavrusu ile karsilastik. Burasi balinalarin goc yolu uzerinde oldugu icin 2000 adet kadar balinanin kimligini belirlemisler ve onlara isim koymuslar. Bizim gordugumuz de Lavalier ve yavrusuymus.




Cok sansliydik, bize turlu numaralar yaptilar. Yalniz resimlerini yakalamak cok guc. Benim cektigim videolardan bir tanesi guzel, onu sonra koyacagim. Hic suphesiz simdiye kadar yaptigim en guzel, en keyifli, en hatirlanasi aktivitelerden biriydi. Boston'a yolunuz balina mevisiminde duserse mutlaka ama mutlaka tavsiye ederim.


Ogle yemeginde ablama gercek bir Amerikan hamburgeri yedirdim, boylece onu da yemeden donmemis oldu.



Baska yerde olsa bu kadar aktivite bir gune yeter de artardi ama bu program etkinlik dolu. Aksamustu bir miktar alisveris yaptiktan sonra hep birlikte acik hava konserinin yolunu tuttuk. Boston senfoni orkestrasi Neil Diamond ile birlikte sahne aldi. Biz de Charles Nehri'nin karsisindaki Cambridge manzarasina karsi keyifle dinledik.



Erkek ogrenciler telsiz almislar, butun gun onlarla cok eglendiler, onlari gosteriyorlar.

0 comments: