Monday, August 03, 2009

Mystic, CT - Mystic Seaport

Son olarak muzenin bir ucundan digerine giden, 15 dakikada kalkan elektrikli bir deniz taksisi var. Bu da muzeye giris ucretine tabi, ekstra ucret odemeden gun boyunca istediginiz kadar binebiliyorsunuz.

Yelken kampi ogrencileri gunluk calismalarini yapiyor:




Sabino buharli gemisi. Bununla nehir gezisi yapabilirsiniz:


Mystic'in baskul koprusu:





Mystic Seaport'a giris kisi basi 24 dolar. Internetten indirim kuponu bulunabiliyor. Ayni biletle sanirim iki gun gezebiliyormussunuz. Biz toplam 5 saat kadar gezdik ve hemen herseyi gorduk ama ayrica cocuklar icin baska aktiviteler, tiyatro oyunlari, konserler de var ve onlarla burayi tamamen gormek iki gun alabilir.

Aksam yemegimizi Mystic'in icinde, Msytic Nehri ve kopru manzarasina karsi yedik:






Deniz kenarinda deniz urunleri yemeden olmuyor. Mr.D'nin somon baligi:

Bu da bir cesit guvec:


Yaaa bu Mystic ismi tanidik geliyor ama nereden diyenler, iste soyluyorum. Julia Roberts'in genclik zamanlarinda cektigi Mystic Pizza diye bir film var, bu sehirde geciyor. Su anda ana cadde uzerindeki, arkamda gordugunuz Mystic Pizza adindaki restoran filmden sonra acilmis.

O filmde bol bol Mystic manzarasi gorebilirsiniz. Ama Julia Roberts hayranlari ve Mystic manzarasi gormek isteyenler disindakilere ozellikle tavsiye etmem bu filmi, 80ler sonundan kalma bir kiz filmi. Mr.D sikintidan patladi, ki ustelik kendisi Julia ROberts'tan da nefret eder.


Bu gecelik bu kadar...

0 comments: