Friday, November 10, 2006

Boston


Boston'a 15 saatlik igrenc bir yolculuktan sonra vardik.

Persembe sabahi saat 9'da benim yeraldigim panel vardi. Ne yazik ki makaleleri tartismasi (yani okuyup yorum yapmasi ) gereken kisi hic hazirlanmamis. O yuzden benim icin fazla faydali olmadi.

Mr. D'nin paneli daha guzel gecti. Onun makalesini tartisan kisi iyi hazirlanmis, guzel yorumlar getirdi. Zaten sonunda keyifli keyifli gulerken goruyoruz Mr.D'yi. :)


Paneller biter bitmez kendimizi sokaga attik. Bir onceki gunun aksine hava cok ilik ve guzeldi. Otelimiz Boston'un tam merkezindeydi. Faneuil Hall Marketplace denilen alani gezdik. Eski pazar binasi yenilenmis, ici kucuk standlarda degisik degisik yemeklerin satildigi kocaman bir yiyecek kompleksi olmus, etrafinda da guzel dukkanlar var. Bir onceki gunun yorgunlugu bastirdigi icin yemek yedik, dukkanlara bakindik, cok gec olmadan otelimize geri donduk.

Cuma gunu neredeyse bahar gunu gibi gunesli acik bir hava vardi, dolasmaya cok uygundu. Biz de bundan faydalanarak gunumuzu Boston'u gezerek degerlendirdik. Boston'da baska sehirlerde gormedigimiz Borders diye cok buyuk bir kitapci var.

Amerika'da tatil sezonu, "holiday season" dedikleri radyolarda 24 saat Noel sarkilarinin caldigi, her tarafin isiklarla suslendigi, insanlarin Noel, yeni yil ve ayni tarihe denk gelen Hanukah ve Kwanzee tatillerinde birbirlerine verecekleri hediyeler icin cilginca alisveris yaptigi sezon, aslinda Sukran Gunu'nun bir gun sonrasinda basliyor. Hatta her sene Macy's adindaki buyuk dukkanin New York'ta duzenledigi Sukran Gunu gecidinin sonunda kizagi ve geyikleriyle Noel baba gorununce sezon resmen acilmis oluyor. Buna ragmen bazi dukkanlar vitrinlerini suslemeye, Noel agaclarini yerlestirmeye erken basliyorlar. Boston'daki bu Macy's de dun Noel agacini yerlestirerek isiklandiriyordu.




Boston'un ortasinda, New York'taki Central Park gibi (ama daha kucuk) bir park var. Hava da guzel olunca turistler ve Bostonlular kendilerini bu parka atmislar. Gercekten cok keyifli bir yer.

Newburry Street Boston'un Nisantasisi... Iki-uc katli evlerin giris katlari en pahali markalarin satildigi luks dukkanlar, aralarda guzel kafeler, restoranlar... Hava guzel oldugundan Bostonlular restoranlarin acik bolumlerinde yemek yemek icin (ogle yemegi!) siraya giriyorlardi.

Boston Duck denilen bu tasitlariyla unlu. Hem denizde hem karada gidebilen bu araclarla sehir turu yapilabiliyor.

Newburry uzerindeki bu emlakci sokaga minik bir ilan tahtasi cikartmis. Sol ust kosedeki not'a dikkat: "Turkce biliyoruz!"

Prudential Boston'un en unlu kapali alisveris merkezi. Newburry'nin bir sokak arkasindaki bu alisveris merkezi galerilerle birbirine baglanan binalardan olusuyor.

Prudential'dan bir Boston goruntusu...


Son olarak New Haven'da uzun zamandir gormedigimiz arkadaslarimizla aksam yemeginde bulustuk.

0 comments: