Tuesday, November 21, 2006

Georgetown, Washington DC


Bugun elcilikteki islerimizi halletmek icin Washington, DC'ye gittik. Islerimizi halledemedik ama guzel bir gundu, yuruyus yaptik, DC'nin daha once gormedigimiz bir kisminda dolastik.



Georgetown daha Washington gelismeden once, 1789'da kurulmus bir merkezmis. Cheseapeake ve Ohio su kanali adindaki bu kanal sehrin ticaretinin gelismesinde cok buyuk rol oynamis. Sonra demiryollarinin gelismesiyle, kanalin ve Georgetown'un onemi azalmis. Bugun sirin tugla evleri, sik magazalari, Fransiz usulu kafeleriyle Georgetown Washington'da genc profesyonellerin yasadigi bir semt. Pek begendik!



Burasi Washington Harbour adinda, Potomac Nehri kiyisinda bir kompleks. Mukemmel manzarasi olan bu mekan, yazin disariya atilan sandalyeler ve semsiyelerle eminim daha da keyiflidir. Ust katlardaki apartmanlarin konforunu ve muthis manzarasini tahmin etmekle yetiniyoruz.



Mrs. D'nin klasik sehir gezme hali. Elimde kitabimla her kose bucagin, her tasin tarihini okuyup bir de Mr. D'ye anlatarak onu cileden cikariyorum! ha haa:)!

Ne yazik ki fotograflarla bir sehrin havasini yakalamak mumkun olmuyor, ozellikle de cep telefonunun kamerasiyla. Ama cok begendigimiz bu semtten tadi damagimizda kalarak ayrildik.

0 comments: