Friday, July 06, 2007

Bu anlattiklarim her zaman bir gune sigmiyor, o yuzden bizim gezdigimiz sirayla degil de tematik olarak anlatmaya calistim. En son olarak Viyana'nin sokaklarinda dolasip en unlu binalarini ve meydanlarini gormeden olmaz.
Herr D. tezinin 1 numarali kahramani Maria Theresia ile...
Sanat tarihi muzesi

Parlamento binasi
Belediye Binasi

Viyana Universitesi. Akademisyen olarak universite kampusleri dunyanin neresinde olursa olsun bizim dogal yayilim alanimiz, kendimizi evde hissediyoruz. Aslinda universite kampuslerini ya da cevresini herkese tavsiye ederim. En ucuz ve lezzetli lokantalar, hip kafeler, guzel kitapcilar hep universitelerin etrafinda oluyor.

Alisveris caddesi Graben ve onun suslu heykeli.


Stephan Katedrali ve Avusturya armasi islemeleri


Viyana'da daha gorulecek bir cok sey var: Mozart Evi, Sigmund Freud evi, onlarca muze...Bu bizim zevkimize, ilgilerimize gore bir gezi oldu. Ne yazik ki her guzel gezinin bir sonu var, biz de Viyana'ya Michaelerplatz'dan veda ettik. Bu kadar gezmeye sisen ve agriyan bacaklarimiz eve dondukten sonra daha bir kac gun hatiralarimizi canli tuttu! Bundan sonrasi icin de iste bu resimler var. ;) Simdilik uzun bir sureligine bizden bu kadar. Blog'a devam tabi ama artik ayrilik vakti geldi, yine toplanma, yolculuk hazirligi ve yol bekliyor bizi....

0 comments: