Friday, July 27, 2007

etli yaprak sarmasi

D. ailesi iftiharla takdim eder: Elcegizlerimizle, dirsek dirsege mutfakta dikilerek imece usulu sardigimiz, evlilik hayatimizin ilk yaprak sarmasi! Vatana millete hayirli olsun! Tadi tuzu pek bir yerinde olmus. Bu Kaliforniya yapraklari Mr.D'nin dedigi gibi poster buyuklugunde ve kalinliginda degil de memleketimizin yapraklari gibi korpecik olsaydi valla Turkiye'ye her gidisimizden once "biz geliyoruz, yapin!" diye siparis verdigimiz annelerimizin sarmalariyla bos olcusebilirdi. Olsun bu haliyle de bizden 5 yildiz aldi, sofrada afiyetle yenildi, hatta yemekten sonra tencere buzdolabina kaldirilmadan bir kac tane de agiza doldurulmak suretiyle mideye indirildi.
Bu vesileyle ben de artik tam ev kadini olmusum. Mr. D'nin dedigine gore nasil Fenerbahce'ye gol atmadan GSli olunmuyorsa, sarma pisirmeden de ev kadini olunmuyormus. Rustumu ispat ettim!

2 comments:

Anonymous said...

Peki Gaye Hanim bakalim asil simdi rustunu ispat edebilecek misin? Kac tane yaprak sardin?
Ilhan Dedesi zeytinyagli taze fasulye yaparken kac tane fasulye yi ikiye kirip tolam kac uc cope attigini sayan bir torun olarak bu soruya cevap verebildigin zaman esas olmussundur.....
Oyle kolay degil.....
Boru mu?

philosophique said...

Evet onda haklisin ama ben de her gittigim yerden sonra kompozisyon yaziyorum sayilir burada, ordan bir kac puan alsam??