Friday, July 06, 2007

Viyana'nin mutlaka gezilmesi gereken baska bir mekani sehrin biraz disindaki Schoenbrunn sarayi. Hep hanedana ait olan saray ilk kez Maria Theresa'nin zamaninda imparatorluk rezidansi olarak kullanilmaya baslamis. Bugun saray bahceleri icersisindeki bir cok attraksiyonla beraber Unesco Dunya Mirasi kapsaminda koruma altinda.

Sarayin icinde yine fotograf cekilmesine izin vermiyorlar. Burada yine hanedanin kullandigi odalari orjinal mobilyalari ve dekorasyonlariyla goruyorsunuz.

Sarayin bahceleri de kendisi kadar guzel. Arkada Neptun cesmesi ve en yukarida gorunen Gloriette. Oraya kadar ciktik.


Bu bahcedeki attraksiyonlardan biri, egzotik cicek ve bitkiler serasi. Ayrica bir labirent, turlu turlu cesmeler, bir tane col bitkileri serasi ve en son da kocaman bir hayvanat bahcesi var. Biz digerlerini gecip, hayvanat bahcesine girdik. Viyana'ya gelmisken tutup hayvanat bahcesi mi gezilir, diyebilirsiniz. Ama bir kere burasi dunyanin en eski (ve hala ayni amacla kullanilan) hayvanat bahcesi. Ikincisi de iceride gercekten daha once televizyondan baska yerde gormedigimiz hayvanlar var. Bakin bakalim siz olsaniz gezmez miydiniz?



Bu sibirya kaplani bana kur yapti!






Su sevimlilige bakar misiniz?

0 comments: