Thursday, October 11, 2007

Pirasa



Hafta sonu el emegi goz nuru ile her biri (Naim Suleymanoglu'nun) kol(u) kalinliginda ve agirliginda olup, yenmedigi takdirde birilerini dovmek icin sopa ya da yagmurdan korunmak icin semsiye olarak da rahatlikla kullanilabilecek pirasalardan - abartiyorum saniyorsunuz ama inanasiniz diye resim koyuyorum!- satirla kesmek suretiyle zeytinyagli pirasa yaptim. D. ailesi icin bir ilk! Icinde genellikle hic alisverise gitmesek bize 3 sene 2 ay 7 gun yetecek kadar yemek (ya da ivir zivir) dolu buzdolabimizin icinde kenara itilmis,buzdolabinin duvarina dayanmis, bu sebeple de kabi icinde donmus (oyle cikar disari acilsin donmus degil, uzerinde buz parcalari sayiliyor, agzina atinca disini kiriyor donmus) pirasayi bir yaraticilik aninda sandvic ekmeklerinin icine (krem peynir ya da zeytin ezmesi gibi) surup, kutuphaneye getirince (ve bu da bize cok lezzetli bir aksam yemegi olunca) dusundum: Acaba baska hangi zeytinyagli yemeklerden sandvic yapabiliriz? Barbunya? Fasulye??

PS: Donmusluk meselesini de abarttigimi zannedebilirsiniz ama, kac tane cig yumurtayi kirip kabuklarini soyarak (evet aynen pismis yumurta gibi!) kullandigimizi bilemezsiniz. Bir iyi yani var, yumurtalar hic bozulmuyor!

1 comments:

Anonymous said...

YUHHHH!!! HEM PIRASAYA HEM SIZE... NORMAL INSANLAR GIBI TAVUGU HASLAYIP, DIDIP YOGURT VE MAYONEZLE KARISTIRIP EKMEGIN ARASINA SURSENIZ OLMUYOR MU??? YAZI TAN'LA SIZIN YANINIZDA GECIRMEYI SORGULAMAYA BASLADIK.