Wednesday, April 16, 2008

Daha, daha!

Bu aksam ne zamandir gorusemedigimiz arkadaslarimiz Erkin ve Heather ile cok zamandir adini duydugumuz Cville'in unlu mekanlarindan Mas'a gittik. Burasi bir tapas barmis, biz de boylece ilk defa tapas bara gitmis olduk. Kisaca ozetlemek gerekirse sarap evinin Ispanyol versiyonu. Bizdeki sarap evlerindeki gibi bir cok sarap cesidi ve yemek olarak da sadece ortaya soylenen mezeler var. Porsiyonlar kucuk ama ucuz, cesit cok cok fazla.

Wikipedia'ya gore tapas Ispanyolca "ustunu ortmek" anlamina gelen "tapar" kelimesinden geliyormus, cikis noktasi yudumlar arasinda saraba sinek konmasin diye sarap bardaginin uzerine ortulen bir ekmek dilimiymis. Zamanla minik atistirmalik yiyecekler halini almis. Ispanya'da aksam yemegi gec saatlerde yendigi icin is cikisi ile aksam yemegi arasinda aclik bastirilirmis tapasla.

Ben her zamanki gibi gozumu kirpmisim, bir acayip gorunuyorum ama saraptan degil valla.

Biz sunlari paylastik: Elma dilimleri ve uzum salkimiyla suslenmis, cok lezzetli peynirlerden olusan bir peynir tabagi, hemen orada pisirip servis ettikleri sicacik firin ekmegi, guvecte tutsulenmis roma domatesi, bir cesit patatesli ispanyol omleti, keci peynirli enginar ezmesi, guvecte organik kayisi receliyle pismis bir baska ispanyol peyniri, mango soslu ve kuru uzumlu ispanak salatasi... Hepsi cok cok guzeldi, ama enginarli ezme muthisti. Bir yerden tarifini bulup evde de denemek isterim. Bir de daha sizi masaya oturturken cesitli zeyinlerden olusan bir tabak getiriyorlar ki zaten zeytin tapasin olmazsa olmaziymis.
Yemeklerin de resmini cekmek isterdim ama benim aklima resim cekmek gelene kadar mezelerin cogunu mideye indirmistik.
"Mas" kelimesi Turkce'de "daha" anlamina geliyor. Gercekten daha daha yedik, patladik!

Gecenin en guzel yani dostlarimizla muhabbetti. Erkin ile Heather'i ozleyecegiz.

2 comments:

NiNo said...

Çok şirin bir gece gecirmişsiniz belli.Bilgi harika daha önce duymamıstım.Bu arada Heather in partnerin isimlerine bir daha bakarmısın:D

philosophique said...

Ha haa, ayip etmisim Erkin'e!:)