Friday, April 25, 2008

"Kıyafet mi göstermeye geldin buraya?"

Milliyet gazetesinde bugun yayinlanan bir haber, Ahmet Cakar'in sundugu yarisma programinda Ahmet Cakar ile yarismaci bir bayan arasinda gecen diyalogu aktariyordu. Yarismayi haliyle daha once seyretmedim cunku Turk televizyonlarini seyretmiyorum. Bunun icin de ne kadar memnun oldugumu anlatamam. (Amerikan televizyon programlarini da biraz daha az seyretsem daha iyi olacak. Bu ayri bir yazi konusu olabilir, konuyu dagitmayalim)

Haber soyle diyor:

"FOX’ta ekrana gelen “Şansa Bak”ta 21 Nisan Pazartesi akşamı çok ilginç bir olay oldu.
Yarışmanın sunucusu Ahmet Çakar, Selvi Kaçal adlı yarışmacının giydiği kıyafeti çok dekolte bulup, üstüne doğru dürüst bir şeyler giymesi için kulise gönderdi. Selvi Kaçal da Kaçar’ın dediğine uyup, kuliste kıyafet değiştirip geldi, ama Çakar onu da dekolte buldu. Çakar, hem onu hem program hostesini dekoltelerini örtecek kıyafetler giymeleri için stüdyodan çıkardı. Onlar da gıklarını çıkarmadan Çakar’ın dediğini aynen uyguladı. İşte o akşam Ahmet Çakar’la yarışmacı Selvi Kaçal arasında yaşanan ilginç diyalog:

Ahmet Çakar: Ne için geldin buraya?
Selvi Kaçal: Para almak için
A.Ç: Peki hazır mısın?
S.K: Hazırım.
A.Ç: Peki şu kıyafetini toparlayıp gelmek istemez misin?
S.K: Vardı göstereyim dedim.
A.Ç: Beyler (diğer iki yarışmacıya) ikiniz sen ve sen, sadece bana bakacaksınız. Hanımefendiyle konuşmayacaksınız. Kıyafet mi göstermeye geldin buraya?
S.K: Evet kıyafet göstermeye geldim.
A.Ç: Eğer finale kalırsan Selvi Hanımefendi, bu kıyafetle istemem. Git üstüne bir şeyler giyersin, finalde arada reklam arasında. İstemiyorum kardeşim. Hatta şimdi gidin giyinin. İkiniz de giyinin gelin adam gibi.

Kıyafet değiştikten sonra
A.Ç: Git bunu da beğenmedim. Git daha adam gibi bir şeyler giyin kızım.
S.K: Ay inanmıyorum.
A.Ç: Git üstüne şal al.
Ve Selvi Çakal üstüne bir şal atıp, yarışmaya öyle devam etti."

Ahmet Cakar ile yarismaci arasinda gecen sahne cok komik. Eminim Ahmet Cakar bunu soylerken babacan mahalle muhtari ile yagiz mahalle delikanlisi arasi bir tavir takinmistir. Maksat yarismacinin namusunu korumak...
Yanlis anlasilmasin, Ahmet Cakar'a kizmiyorum. Tam tersine bence bize Turk Milleti'nin tumden muzdarip oldugu sorunun en guzel ornegini sunmus. Sayesinde artik gencler altinda opusuyor diye bahcesindeki agaci kestiren apartman yoneticisi, bahcede ciftlesen kedileri cocuklar gormesin diye tekmeleyerek kovan apartman kapicisi, bakkalin onunde nobet tutan mahalle delikanlisi, kiz ogrencilerinin kiyafetlerini cok acik buldugu icin bayram torenini iptal eden okul muduru, sanat yapitlarini ayip diye depoya kaldirtan belediye baskani tiplerinin yaninda gul gibi bir "yarismasinin namusuna helal getirtmeyen eski hakem/yarisma sunucusu" tipimiz var. Cok muhim sey su namus canim, cooook! Aziz Nesin'in kitabi keske yanimda olsa da, "Yesil Renkli Namus Gazi" oykusunu bir kez daha okusam.

Ek: Bu yaziyi yazdiktan sonra biraz daha dusundum. Aslinda suc sadece Ahmet Cakar'da degil. Haberin soyledigini gore "gikini cikarmadan" gidip kiyafetini degistiren yarismaci, buyuk odulu kazanma umutlariyla sattigin sadece senin degil tum hemcinslerinin ozgurlugudur, bunu hic mi dusunmedin?

4 comments:

gökçe said...

Canım,

Ben bu Ahmet Çakar'ı hiç sevmiyorum. Ben de izlemiyorum bu programı ancak bir defa denk gelmiş ve ne yapıyor acaba diye bakmıştım. O programda daha ik 10 dakşkada yarımadaki kadını aşalamış, ters ters konuşmuştu. Kadının ne zekası ne de hanımefendiliği kalmıştı! ama kadında hiç gıkını çıkarıp da "yahu, siz benle nasıl konuşuyorsunuz" falan da demedi...Ahmet Çakar "Cahilsiniz, salaksınız" falan dedi, kadında ses yok, bi de "haklısınız!" dedi..!

ben daha fazla dayanamadım o programa o gün ve kapadım tv'yi.

hal hoş değil...genel ülke itibariyle..

gökçe said...

Biraz hızlı yazmıştım, bazı kelimeler düzgün olmamış, pardon :(

philosophique said...

Gokceeeem, hosgeldin! Cok sevindim blogumu okuduguna, yorum biraktigina.
Cok ozledim seni, Turkiye'de gorusuruz umarim. :)

Oya Kayacan said...

Format diyorlar ya. İnsancıklar oraya giderken aşağılanmaya razı yani. İğrenç para için katlanılan haller ülkemizde ve de dünyanın her yerinde.