Monday, May 26, 2008

Indiana Jones

Haftasonu yeni Indiana Jones filmi "Indiana Jones and the Kingdom of Crystal Skull"i gormeye gittik. Seneler evvel Harrison Ford'un Sean Connery ile birlikte oynadigi serinin ucuncu filmi "Indiana Jones, Son Hacli Seferi"ni birlikte gormeye gittigimiz, "beni bu yasli adamlarin filmine neden getirdiniz!" diye sikayet eden anneannemin kulaklarini cinlatircasina hem Harrison Ford hem de yine eski filmlerden hatirladigimiz sevgilisi Marion rolundeki Karen Allen iyice yaslanmis. Filme taze kan olsun diye Shia LaBeouf adinda Transformers'i seyredenlerin belki hatirlayacagi cok da akillarda kalmayan bir aktor getirmisler. Indiana Jones bu kez Cate Blanchett'in gaddar doktor/asker karakterinin emri altindaki koministlerle karsi karsiya. Yine tum Indiana Jones filmlerinde oldugu gibi bundan da vahsi kabileler, hazine avi, cok da inanilasi olmayan kurgu ve hikaye eksik degil. Ama tum Indiana Jones filmleri gibi bu da son derece hareketli, eglenceli, keyifli. Indiana Jones severlere siddetle tavsiye edilir.
Gordugum filmleri normalde sadece yan tarafta yaziyorum. Neden Indiana Jones'a boyle torpil gectim? Cunku filmin baslarinda bir motorsikletli kovalama sahnesi var.Bu sahne, Mr.D ile benim bir hafta sonra tasinacagimiz (benim icin eski, Mr.D icin yeni) sehrimiz Elm City sokaklarinda cekilmis.

Sehrin butun cehresini doneme uygun olarak yeniden duzenlemisler.



Dikkatli izlerseniz bu sahneleri seyrederken Elm City'i de gormus olursunuz.:)

3 comments:

NiNo said...

Bu seri bana universite yıllarımı hatırlatıyor ,hemen gitmeyi düşünüyordum zatende senin oralarmıs daha dikkatli izlemek gerek:)

Sevi said...

Çok güzel yazmışsın Gayecim, biz de filmi hemen izledik ve çok büyük keyif aldık. Gençliğimizi hatırladık. Motosiklet sahnesini ve mekanını da çok sevmiştim zaten! Çok güzel bir yerde yaşayacaksınız, ne mutlu size.

philosophique said...

Tesekkur ederim, biz de heyecanliyiz.