Monday, July 21, 2008

Silver Sands State Park


Pazar gunu daha fazla dayanamayarak cevredeki plajlardan birini kesfe ciktik. Burasi bizim evden 20 dakika uzakliktaki Silver Sands parki. Parka adini veren kumlar gercekten de isil isil parildiyor.

CT eyaletindeki plajlarin turistik olmadigini, daha cok burada yasayanlarin gittigi yerel plajlar oldugunu okumustum. Bu yuzden tasinabilir tuvaletler haric bu plajlarda hic tesis yok. Yani sakin gozunuzun onune Florida ya da California plajlari gelmesin. Bu plajda bir gun gecirmek istiyorsaniz, plaj sandalyesinden semsiyeye, yiyecek iceceginizden sogutucunuza, hatta cop torbaniza kadar herseyi yaninizda getirmeniz gerekiyor.

Kumsalin biraz aciginda yukarida fotografta gorunen Charles adasi var. Rivayete gore Kaptan Kidd adindaki unlu bir Iskoc denizcisi hazinesini bu adaya gommus. Hergun deniz cekildiginde adaya yuruyerek ulasilabiliyor.

Yine bu ada sayesinde bu plaj bu yakinlardaki suyu en sicak olan plajmis. Deniz suyunun kalitesine gelince: Bir kere herseyden once deniz camur renginde ama bu kirli olmasindan kaynaklanmiyor. Bunun nedeni hem dibinin tamamen incecik kum olmasi hem de bu civarlardan denize dokulen nehirlerin tasidiklari aluvyon. O yuzden ilk resimde ayagimin yaninda azicik gorunen nehir ayakkabilarimizi yanimizda getirdigimize sevindik. Denizin icinde bastigimiz yeri kesinlikle goremedigimiz icin faydali oldu. Su asiri sig, 100 m. kadar yurudugumuz halde hala boya ulasamadik, vazgectik sig yerde biraz sipir supur yaptik. Zaten su da ilk girdigimiz anda cok soguk geldi ama ondan sonra biraz alistik.

Resim:wikipedia.org
Hava cok ruzgarli oldugu icin kitesurfing, kiteboarding ya da parasurfing denen, ucurtma ile sorf yapanlar coktu. Zor ama cok eglenceli gorunen bir sey, biraz heves ettim.
Ozet olarak ne Turkiye'nin denizleriyle ne de turistik plajlariyla karsilastirilir. Ama insanin evinin bu kadar yakininda aksamustu aklina esip gidebilecegi, dinlenebilecegi bir kumsal olmasi cok guzelmis!

0 comments: