Friday, January 02, 2009

Film: The Curious case of Benjamin Button/ Benjamin Button'in Tuhaf Hikayesi


Gosterime girdigi ilk gun gordugumuz "Benjamin Button'in Tuhaf Hikayesi", yasli dogan ve gun gectikce genclesen bir adamin oykusunu anlatiyor. F. Scott Fitzgerald'in kisa bir oykusunden esinlenilmis olmakla beraber ozgun bir hikaye. Filmin basrolunde Brad Pitt, Cate Blanchett ve teknoloji var - ama izleyicinin gozune gozune sokulmayan, tam tersine bu karakterlerin gozlerimizin onunde 18 yasindan 78 yasina evrilmesini inandirici bir bicimde mumkun kilan boyun eger, itaatkar bir teknoloji!:)
Film gercekten ilginc bir hikayeyi, seker gibi bir dille, uzunluguna ragmen sikmadan anlatiyor; 2 saat 48 dakikaya insanoglunun dogasi nasildir, bizi biz yapan nedir, ask nedir, ask birarada yasamaya yeterli midir gibi sorular uzerine bir suru yalin, Forest Gump misali gozlem sigdiriyor. Goruntuler ozellikle cok goz alici.
Filmin en guzel surprizi Brad Pitt. Dovus Klubu'nden bu yana yakisikli jon kivanimda izlemedigimiz Pitt, bu filmin ortalarinda bol bol ciplak dolasarak hepimize goz ziyafeti cekiyor. Benim kusagimin zamaninda Brad Pitt hayranlari olan butun kadinlari icin tatmin edici bir film olacagina hic ama hic suphem yok. Ayni seyi Cate Blanchett hayrani erkekler icin de soyleyebiliriz.

3 comments:

nurvenur said...

Ben de geldiginden beri gitmek istiyorum. Soyledigin gibi guzelse yarin gideyim bari.

philosophique said...

Ben gercekten begendim. Umarim seni yaniltmis olmam.!:)

mert said...

Vallahi Gaye, sagol tavsiye icin ama ben inanilmaz sikildim bu filmi izlerken. Sanirim kitabi okusam daha iyi olur.