Tuesday, February 03, 2009

Hala kar..


Bu sene ayrica soguk mu geciyor yoksa Elm City hep boyle karliydi da ben iki senedir burada yasamadigimdan unutmus muydum bilmiyorum ama bu kis bana cok uzun, cok soguk, cok karli geldi!
Araligin 7sinde yagmaya baslayan kar hic yerden kalkmadi, haftada bir falan tekrarlayan kar firtinalari bircok yerde kar tepecikleri olusturdu. En son haftasonu sifira biraz yaklasan hatta cuma gunu sifirin biraz uzerine cikan hava sicakligi bile yuzumuzu guldurmedi. Eriyen karlar sokaklarda kaldirimlarda karla karisik su dolu goletler olusturdu, goletler sonra buz tuttu. Sokaklar ya derinligini farketmeden icine girip islanacaginiz su birikintileri, ya botlarinizi rezil edecek kar-camur karisimi "slush" dedigimiz igrenc madde, ya da farketmeden uzerinde kayivereceginiz buz parcalariyla dolu, tehditkar, tehlikeli bir dusman.
Bizim de canimiz var be kis, bittik perisan olduk. Insanlar Florida'da, Kaliforniya'da bahari yasamaya baslamislar bile. Hic mi insafin yok! Artik biraz toplasan sen de tasini taragini da yola koyulsan, fena mi olur?

0 comments: