Tuesday, February 10, 2009

Kadin kokusu


Benim kokum Aqua di Gio'dur. Seneler once Belcika'da Brigitte'in kendisi begenmedigi icin bana pasladigi Gio'ya benim delice asik olmamla baslayan iliskimiz hic bitmedi. Once Brigitte'in sonra Mr.D'nin duty free'ye yolu dustukce, ozel gunlerde aklina geldikce almasiyla filan 10 seneden fazladir surekli Gio kullaniyorum. Gio benim parfum haremimin hanim sultani. Ustune arada gul koklasam da onun benim uzerimdeki gucu ve benim ona olan bagliligim hic ama hic bitmeyecek.

Arada ufak tefek kacamaklarim oldu tabi. Gonlumun bir numarali tahtinda yine Gio'nun oturmasi sartiyla, ara sira gecici sevdalara tutulmadim degil. Unutulmayanlar arasinda sunlari sayabilirim.

Mr.D'nin annesinin nisan sepetim icin ozenle sectigi Eau d'Issey:


Yine Mr.D'nin annesinin bu kez dugun vesilesiyle hediye ettigi Gucci Envy:


Ilk genclik asklarimdan, daha sonra orjinalini arayip bulmama sebep olacak Venezia Pastello:


Mr.D'nin ustelik de piyasadan kaldirilmisken bir suru paralar dokup aldigi Venezia:

Bu sonuncusu kalbimi cok kirdi. Basimi dondurdu, beni kendine bagladi sonra da cekti gitti. Simdi ararsan bul, bulabilirsin al. Eger piyasada kalmis olsaydi, Gio ile aralarinda cok ciddi, hepimizi yakip kavuran bir cekisme olurdu zannediyorum. N'apalim, hayat! Venezia'yi da gecmis sevgili defterinin bas kosesine yazdik.

Simdi ufukta yeni bir flort var! Mr.D bana onun istegi uzerine sectigim Marc Jacobs'un Daisy'sini getirmis. Oncelikle sisesine tav oldum. Yani beni dis gorunusuyle tavladi. Su plastik ciceklerin sevimliligine bakar misiniz?

Sonra daha ilk nefeste kokusuna vuruldum. Uzerinde bir genclik, bir muziplik. Bahar kadar hafif, goz alabildigine uzaman cicek tarlari gibi alimli, sen sakrak bir muzik parcasi gibi neseli. Her fisfista bir basibosluk, bir aldirmazlik, bir bosvermislik vadediyor. Eh bahar da gelmis sayilir, ben bu cagriya gozumu kapatabilir miyim? Bu hinzira gonlumu kaptirmaz miyim hic?

Siz hangi parfumleri kullaniyorsunuz blog misafirlerim?

4 comments:

a_y_s_e said...

estee-pleasures (cok temiz bir kokusu var- bayiliyorum)

RL- romance (cok pahali artik alamiyorum- malum grad ogrenci maasi)

estee- beyond paradise (cicekli cicekli-temiz bir koku yine)

gap- dream- lise yillarimi hatirlatiyor- bir arkadasim bit kadar boyutunu getirmisti- buraya gelince GAP'ten buyuk boyunu aldim.

tabi butun bunlari kullanmiyorum ayni anda. romance ve beyond paradise yok simdi. GAP bitmek uzere, pleasures'i da daha yeni aldim. :)

philosophique said...

Ayse - bir dahaki Macy's ziyaretinde mutlaka koklayacagim bunlari.
Ben yazin bir de genellikle Bath and Body Works gibi bir yerden cicek kokulu bir dus jeli- vucut losyonu - parfum seti aliyorum, pahali parfumleri uzun sure kullanmak acisindan faydali oluyor.

Mecda said...

Ben de senlerdir Aqua di Gio kullaniyorum, huzur dolu bir kokusu var...Ilk defa freeshop da calisan bir arkadasimin hediyesi uzerine tanistik onunla...Her zaman bir kosemde bulunur...Ama Eternity tutkunuyum Calvin Klein dan...Onsuz yapamiyorum...
Bu aralar ise Canadada tanistigim, birazda uygun fiyatindan dolayi sectigim Elizabeth Ardenin SHI sini kullaniyorum, ama sanirim ucude birbiri ile bir sekilde el tutusuyor, hepsi bahar kokuyor bana...O yuzden senin Daisy ne ilk firsatta bakicam...
Sevgiyle kal...

philosophique said...

Mecda bahar kokularindan hoslaniyorsan Daisy'i de gercekten begenecegini tahmin ediyorum.
Sevgiler!