Sunday, February 15, 2009

Sevgililer Gunu

Biz bu sene Sevgililer Gunu'nu bir gun erken kutladik. Cuma gecesi icin operaya biletimiz vardi. Oncesinde de disarida bir aksam yemegi ayarlayinca kutlamamiz kendiliginden bir gun evvel olmus oldu.

Yemek icin daha once bir kez gittigimiz Chow adindaki dim sum wine bar'i tercih ettik. Dim sum kavrami Cin'den gelme, kucuk porsiyonlar halinde yenen hafif yemekler demekmis. Mekan da restorandan ziyade lounge tarzi, daha sevimli, daha sicak bir mekan. Yani amac keyifle bir kadeh sarap yudumlayip bir seyler atistirmak. Biz de oyle yaptik. Icinde kizarmis tavuk kanatlari, Cin usulu manti (dumpling), Hint usulu kizarmis borek (samosa) ve Cin usulu bir cesit soguk sarma(paper roll) olan bir karisik tabak ismarladik. Yaninda da sangria ictik. Hepsi gayet lezzetliydi.

Kucuk sehirlerin en guzel yani herseyin birbirine yakin olmasi. Arabamizi birakip 100 m. yurudukten sonra restorana geldik. Oradan cikip 50m. yuruyunce de konser salonuna vardik!:) Gordugumuz opera Mozart'in Sihirli Flut'u. Blogun yakin takipcileri bunu bir yerden hatirlayabilirler. Evet Viyana'ya gittimizde de ayni operayi seyretmistik. Iki senede gordugumuz iki operanin ayni olmasi komik oldu tabi ama denk dustu diyelim, bir de iyice icimize sindi, guzelce ogrendik konusunu, aryalarini :)

Yine kucuk sehir komikligi olarak, ogrencilerimin biriyle oyun arasinda tuvalet sirasinda burun buruna geldim!:) Ayrica oyun sonrasinda yine 50m. yuruyerek arabamiza ulastik, 10 dakika sonra da sicak evimizdeydik!:) Kim ne derse desin bunun da ayri bir guzelligi, rahatligi var.

Mr.Dcigim her sene oldugu gibi bu sene de bana guzeller guzeli bir hediye almayi ihmal etmemis. Bu kadar dusunceli bir koca oldugu icin buradan bir kez daha tesekkur ediyor, opucuk gonderiyorum kendisine. (Su son zamanlarda pek bir sevgi gosterdik birbirimize blog araciligiyla, masallah, nazar degmesin!!!:))

Umarim sizin de her gununuz sevdiklerinizle, mutlu gecer!

0 comments: