Bu aralar yine sadece yemek tarifi verir oldum. Tarifler biraz birikmis, bir de gecen cuma plaja gittigimizde fotograf makinesini goturmeyi unutmusum o yuzden aktivitelerden resim yok.
Bu bir "dip" tarifi. Amerikalilar boyle partilerde, ayakustu atistirilan, misir cipsi, pita ekmegi, kraker ya da minik dogranmis taze sebzelere (havuc, kereviz, brokoli, karnabahar, vs) katik edilerek yenen karisimlara "dip" diyorlar, severek bol bol tuketiyorlar.
Bu da enginarli "dip" tarifi.
Bu yemegin bir numarali kahramani enginar. Burada zaman zaman marketlerde taze enginar goruyorum ama genellikle enginar konserve olarak aliniyor. Bunlar minicik tazecik enginarlar, gobekleriyle ve taze yapraklariyla konserve olarak saklanmis oluyor. Su resimdeki gibi:
resim:http://www.italianfoodnet.com/uploads/img/news-artichoke_hearts.jpg
Tarif su adresten. Orjinal malzemeler soyle:
1 buyuk konserve kutusu enginar,
1/2 bardak az yagli mayonez
1/2 bardak az yagli krem peynir
3/4 bardak rendelenmis Parmesan peyniri
1 bardak rendelenmis mozarella
1/2 cay kasigi sarimsak
1/2 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi ince dogranmis yesil sogan
1 yemek kasigi icne kiyilmis maydonoz
Ben tarifi evdeki malzemelerin el verdigince ve kafama gore soyle degistirdim:
1 konserve kutusu enginar, suyu suzulmus, kucuk dogranmis
1/2 bardak az yagli yogurt
1 ucgen karper peynir
2 kasik rendelenmis parmesan
2 kasik rendelenmis kasar
azicik sarimsak, tuz, karabiber, maydonoz
Butun malzemeleri firina dayanikli bir kapta (hatta tercihan guvec kapinda) karistiriyoruz. Ustune bir kasik daha peynir serpip orta isidaki firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
Ozellike ramazan pidesinin yaninda cok leziz olacagindan eminim.
Afiyet olsun!
Sunday, August 23, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment