Monday, August 17, 2009

Firinda Portabella mantari

Bu tarifi nereden aldigimi hatirlamiyorum, bir kac seferdir de yapiyorum, tarif biraz goz karari.

Icindekiler:
2 buyuk portabella mantari
2 avuc yikanmis taze ispanak, burada baby spinach dedikleri salata gibi tazecik ispanaklarla cok guzel oluyor

1 kahve fincani kadar rendelenmis kasar peynir
1 kahve fincani kadar ufalanmis beyaz peynir
tuz, biber, kuru nane, vs.

Once mantarlari guzelce yikayip, koklerini cikariyoruz. Alt kisimlari yukari gelecek sekilde tepsiye diziyor, herbirinin uzerine 1 tatli kasigi kadar yag suruyoruz. (Ben az kalorili, az kolestrolu olanlarindan kullaniyorum), orta ateste firina veriyoruz. Mantarlar biraz pisedururken icini hazirlayacagiz.

Ic malzemesi icin iki avuc taze ispanagi ince ince dograyip bir kasede diger malzemelerle karistiriyoruz. Firindan cikardigimiz mantarlarin uzerine tepeleme yigiyoruz.

Isterseniz kucuk kucuk dogranmis domates de koyabilirsiniz.
Mantarlari ustleri kizarana kadar firinda pisiriyoruz.

Ana yemek olarak yiyebildiginiz gibi diger yemeklerin yaninda da servis yapabilirsiniz. Yazin firinda yemek pisirince mutfak iyice sicak oluyor ama belki ramazan ayinda hafif, lezzetli, pratik bir yemek olarak denemek isteyebilirsiniz. Afiyet olsun!

0 comments: