Thursday, September 10, 2009

Kolay peynirli pogaca




Bu tarif de daha once burada bahsettigim cikolatali kek gibi cok tehlikeli bir tarif, cunku cok cabuk yapiliyor. Caniniz pogaca cektikten 15 dakika sonra bol peynirli, sicacik bir lezzete kavusmus olabilirsiniz! Sonra gelsin kilolar...:) Soylemedi demeyin.

Tarif buradan.

Icindekiler:
1 bardak un
2 tatli kasigi kabartma tozu
1 yumurta
2 bardak rendelenmis peynir (her turlu sert peynir olabilir, peynirin cesidine gore her seferinde bambaska bir lezzet elde edebilirsiniz)
1/2 bardak sut
1 cimdik tuz
arzuya gore karabiber, dereotu,vs.

Ben tarifin tam yarisini yapiyorum (yine 1 adet yumurta kullanarak) ve 8 adet minik parca elde ediyorum.

Bir kasede yumurta ve sut cirpilir. Bir kaba un ve kabartma tozu elekten gecirilerek konur, uzerine diger malzemeler eklenir. Hersey guzelce karistirilir. Yaglanmis firin tepsisine birer kasik dolusu malzeme aralikli olarak dizilir (pistikce yayilir), firinda 10 dakika uzeri kizarana kadar pisirilir. Afiyetle yenir, yenir biraz daha yenir!:)

Tarifin guzelligi cesitlemelere acik olusu, istediginiz malzemeleri koyup test edebilirsiniz. Susam, beyaz peynir, zeytin, zeytin ezmesi benim ilk aklima gelenler. Dizi seyrederken reklam arasinda firina koyup, bir dahaki reklamda firindan cikartabilirsiniz, o denli pratik! Sabah kahvaltilarinin, bes caylarinin da bas kahramani olacagindan eminim. Afiyet olsun!

4 comments:

Anne ve Bebisi said...

Cok guzel oldu, tesekkur ederim tarif icin :))

philosophique said...

Afiyet olsun, cok sevindim!

Selen said...

Bu da super pratikmis. Ben bunu kizima yaptiririm, hem o mutlu olur, hem ben ugrasmamis olurum.. hehe
imza: hain anne

philosophique said...

Ha haa, hainlik olur mu canim, ne kadar hosuna gider eminim!:) Afiyet olsun!