Thursday, September 03, 2009

Parmesan peynirli Karnabahar



Coook basit ve lezzetli bir tarif, buradan.

yarim bas karnabahar (buradakiler biraz kucukce Turkiye'deki karnabaharlarin buyuklugune gore diger malzemelerin miktarini arttirabilirsiniz)
2/3 su bardagi parmesan peyniri
2 yumurta
kimyon, karabiber, tuz, dilerseniz aci biber, vs.

servis icin:
ince kiyilmis maydonoz
limon dilimleri

Firin onceden isitilir. Firin tepsisi zeytinyagi ile yaglanir. Bir kasede peynir ve baharatlar karistirilir. Kucuk baslara ayrilmis karnabaharlar once cirpilmis yumurtaya sonra peynir karisimina bulanir, tepsiye dizilir. Firinda 15 dakika yuksek isida pisirilir. Maydonoz ve limon dilimleri ile servis edilir.

Bunun yaninda gordugunuz gibi ben mantarli esmer pilav yaptim. O da cok kolay, yarim sogan ve 6-8 tane mantar bir kasik yagda sote edilir. Icine pilavin pismesi icin gerekli miktar sicak su konur, pirincler karistirilir. 1 tanecik bulyon kupu ile daha da lezzetli oluyor. Pirincler yumusayana kadar pisirilir.

Afiyet olsun!

4 comments:

a_y_s_e said...

biz de seviyoruz karnabahari, ben genelde basemel soslu yapiyorum, ama sosu yapmasi pek mesakkatli... bu daha pratikmis...

ben pilavi artik sirf z.yagi ile yapmaya basladim. eger marmarabirlik falan kullanirsan hic koku falan yapmiyor...

bu arada senin su portobellolu tarifini denedim, cok begendik...

philosophique said...

Besamel soslu cok guzel oluyor gercekten, gratin tarifini denedin mi o da cok guzel. Ama besamel dedigin gibi hem zor hem de agir, bu pratik ve hafif.:)

Ben zaten oldum olasi hangi yemege ne yag gider pek bilmem, biraz kafadan atmaca benim pilavlar:)

Mantar tarifini begenmenize coook sevindim, cok da kolay degil mi?:)

Selen said...

Merhaba,
Sizin bloglardan atlaya atlaya buldugunuz Ipex'in blogundan geldim ben de. Tariflere bayildim, hepsi de cok pratik. Tam bana gore.

Benim bu tarifle ilgili bir sorum var, karnibaharlar haslandiktan sonra mi yumurtaya,peynire bulaniyor yoksa cig olarak mi?

tesekkurler
Selen

philosophique said...

Merhaba Selen,
tesekkur ederim, hosgeldiniz!
Bu tarifte karnabaharlar cig olarak kullaniliyor. Yalniz sunu da soyleyeyim. Ben bu tarifi iki kere yaptim. Ilk yaptigimda cok sahane oldu, hemen bloga yazdim. Ikinci yapisimda nedense karnabaharlar bir miktar sert ve cig kaldi. Bizim firinimiz cok eski oldugu icin bir miktar sorunlu. Esit olarak isitmiyor, ondan kaynaklandigini tahmin ediyorum. Ama garanti olmasi amaciyla karnabaharlari hafifce buhada pisirip, fazla yumusatmadan kullanabilirsiniz sanirim. Afiyet olsun!