Sunday, January 17, 2010

Film: Daybreakers



Blog ister istemez film yazilariyla doldu ama islerim biraz yogun oldugu icin fazla ilgilenemiyorum, blogu yazisiz da birakmak istemiyorum. O yuzden simdilik film yazilariyla idare edin.

Daybreakers yakin bir gelecekte gecen bir vampir filmi. Dunyanin tum nufusu bir salgin sonucu vampir olmus. Geri kalan insanlar kanlari icin avlaniyor. Insan nufusu azaldikca piyasada tum vampirleri besleyecek kadar kan kalmiyor. Bu yuzden kan bulamayan bazi vampirler mutasyon gecirip cok vahsi, tehlikeli, kendi turune saldiran yaratiklar oluyorlar. Bir yandan bunlarla ugrasirken bir yandan da sentetik kan uretmeye calisiyorlar. Bu sirada bir grup insan da yeraltinda direnis orgutluyor, vampirlik sorunu tumden cozecek bir ilac gelistirmeye calisiyorlar. Bu iste de kendilerine Ethan Hawke'in oynadigi iyi yurekli vampir doktor yardim ediyor.

Filmin konusu cok sacma gelmis olabilir. Zaten cok kotu bir film. Fazlasiyla etli, kanli. Son sahneleri aksiyon filmi karikaturu gibi. Bu tarz filmden hoslanan belli bir kesim vardir herhalde. Eger normalde vampir filmleri turunu sevmiyorsaniz bundan da hoslacaginizi sanmiyorum. Gitmeyin, paraniz cebinizde kalsin!

0 comments: