Sunday, January 10, 2010

Film: Sherlock Holmes



Ne kadar usengecim. Yine bir dolu yazacak sey birikmis. Bunlarin icinden sizin icin Sherlock Holmes filmini sectim, cunku burada Noel gunu vizyona giren film Turkiye'de de 15 Ocak'ta sinemaseverlerle bulusacakmis.
Arthur Conan Doyle'un dunyaca unlu dedektifi ve onun ortagi Watson'in hikayelerini okumayan herhalde yoktur. Yalniz bu filmde agirbasli, akilli, turlu turlu suclari zekasi ve gozlem gucuyle bir cirpida cozuveren Sherlock Holmes'u arayanlar, hayal kirikligina ugrayacaklar. Aksani saymazsak, Ingiliz centilmeni Sherlock Holmes gitmis, onun yerine Hollywood jonu, vurdulu kirdili, aksiyon filmleri kahramani Sherlock Holmes gelmis. Robert Downey Jr'in canlandirdigi Sherlock Holmes dusmanlariyla bilek bilege dovusuyor, hatta zekasini ve gozlem gucunu onlari nasil daha hizli bir sekilde dize getirebilecegini bulmak icin kullanmaktan cekinmiyor. Butun bunlara ragmen film kotu degil. Hatta Sherlock Holmes ile ilgili beklentilerinizi bir kenara koyar, bu yeni versiyonu seveceginize (ya da en azindan bu Hollywood kahramanina bir sans vereceginize) inanarak filme giderseniz, epey zevk alabilirsiniz. Film, Sherlock Holmes ve Watson'in yakaladigi ve idam edilen bir azili katilin dirilip butun Londra'da teror estirmesini anlatiyor. Watson rolunde Jude Law, Holmes'i alt eden tek kadin rakip rolundeki Rachel McAdams gayet sevimliler. Konusu degilse de filmin gorsel efektleri basarili. Sanirim en guzeli de Robert Downey Jr'in Sherlock Holmes'u kendini seyirciye gercekten sevdirmeyi basariyor.

2 comments:

biberli said...

evet evet merakla beklediğim yegane film...hemen izleyeceğim...

philosophique said...

Bence Robert Downey Jr. cok iyi bir oyuncu. Ben de senin gibi filmi gormeyi heyecanla bekliyordum. Dedigim gibi Sherlock Holmes'un tamamen baska turlu bir detektif olmasina takilmazsan, gayet eglenceli bir film.