Thursday, May 27, 2010

"Kirmizi, beyaz/ En buyuk Turkiye"


Biliyorsunuz Turk Milli takimimiz Amerika'da kamp yapiyor. Oynadiklari maclardan biri oturdugumuz yere cok yakinken, ustelik de Mr.D'nin babasi da kafileyle birlikte maca gelmisken kalkip gitmemek olmazdi.

Mac icin ne anlatayim dedim, sonra baktim Milliyet cok guzel ozetlemis:

"Altı yıldır ilk kez bu derece bir sıcakla karşılaşan Amerika’da Millilerimiz’in Kuzey İrlanda maçı adeta işkenceye döndü. 35 derecede, bir köy stadındaki mücadelede gölgede bile oturmak zordu. Yeni Dünya’da kamp yapan ekipler genelde akşam maç yapmayı tercih ederken ay-yıldızlılar, öğle sıcağında kavruldu. Bu arada 5 bin kişilik Veterans Stadı’nda sadece bayanların maç yaptığı, ilk kez erkeklere açıldığı vurgulandı. Maçı 1300 biletli seyirci izlerken, organizatörün büyük zarar ettiği ifade edildi.
Normal programda sadece Çek Cumhuriyeti ve ABD maçları bulunurken, Teknik Direktör Hiddink boş geçmemek için bu maçı takvime aldırdı. Hollandalı çalıştırıcı, sözleşmesi yürürlüğe girmediği için yine sahaya çıkamadı. Maçı, Türkiye’den gelen kulüp başkanları da izledi."

Haberin asli icin buraya tiklayin.

Muhabirin cok dogru olarak bildirdigi benim de kesinlikle altini cizmek istedigim seyler:

1) Hava muthis sicakti, olduk bittik! Golgede bile oturmak zordu, yazmis muhabir ama zaten golge yoktu. Tribunlerin uzeri acikti, butun seyirciler cascavlak gunesin altinda kaldi, beynimiz pisti.

2) Stat gercekten koy stadindan farksizdi. Burasi cok amacli buyukce bir stadyum ama mac asil stadyum kisminda degil onun onudeki antreman sahasindan farksiz bir alanda oynandi.

3) Ilk yari biraz da sicagin etkisiyle olsa gerek pek bir zevksizdi. Ikinc yarida, hava biraz ilininca, bir de Arda ve Emre'nin de oyuna girmesiyle daha keyifli bir mac seyrettik. Sonuc 2-0.

4) Macin sonunda taraftar o kadar tezahurat yapti, ona ragmen Milli takim tribune gelip seyircileri bir selamlamadi. Ask olsun, gunesin altinda onca saat oturan kadinli cocuklu bir suru insana ayip ettiniz!

Simdi resimler:

Seneler once Turkiye dunya kupasi ceyrek finaline kalmisken aldigim t-shirtumu bir daha giyecegimi hic sanmiyordum, kismet bu guneymis. Ben boyle bir guzellik yapip mac t-shirtume bir resmiyet katayim dedim ama tabi ki o gunesin altinda ceketle oturmak mumkun olmadi. Hatta Irlanda yedek klubesinde futbolcularin yaptigi gibi kiyafetleri tamamen atip guneslenmek daha yerinde bir davranis olurdu saniyorum:



Biz ve icimizdeki Irlandali :)




Mactan kareler:



Amigo Birol'u hatirlayan var mi? Taa oralardan kalkmis gelmis o da:


0 comments: