Annemin "tembellik ediyorsun yine bu ara, hic resim koymuyorsun" seklindeki serzenisleri uzerine, hemen bir yazi geliyor.
Ekmek makinemiz geldiginden bu yana yaklasik bir aydir hic hazir ekmek almadik. Haftada ortalama 2-3 ekmek yapiyorum. Bu denemelerin buyuk bir kismi her gun yenebilecek, lezzetli, fazla dagilmayan, guzelce kesilen bir kepekli ekmek yapmaya harcandi. Bunca ugrasidan sonra gogsumu gere gere asagidaki tarifi sizlerle paylasabiliyorum.
3/4 bardak su ( 1 bardak= 240 ml)
1 yemek kasigi + 1/2 tatli kasigi sivi yag
1 yemek kasigi bal
1 bardak kepekli un
1 bardak beyaz un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi ekmek makinesi mayasi
Ekmek makinesine malzemeleri su sirayla koyuyorum: su, yag, bal, kepekli un, tuz, beyaz un, maya. Maya her zamanki gibi unun ustune konacak, baska malzemelere degmeyecek. Ekmek makinemizde kepekli ekmek programini seciyoruz. 1 1/2 pound yani yaklasik 750 gramlik ekmek oluyor.
3 saat 40 dakika sonra ekmegimizi sadece evimizi degil butun apartmanimizi misler gibi kokutarak yenmeye hazir oluyor.
Afiyet olsun!
0 comments:
Post a Comment