Friday, August 27, 2010

Kepekli ekmek



Annemin "tembellik ediyorsun yine bu ara, hic resim koymuyorsun" seklindeki serzenisleri uzerine, hemen bir yazi geliyor.

Ekmek makinemiz geldiginden bu yana yaklasik bir aydir hic hazir ekmek almadik. Haftada ortalama 2-3 ekmek yapiyorum. Bu denemelerin buyuk bir kismi her gun yenebilecek, lezzetli, fazla dagilmayan, guzelce kesilen bir kepekli ekmek yapmaya harcandi. Bunca ugrasidan sonra gogsumu gere gere asagidaki tarifi sizlerle paylasabiliyorum.

3/4 bardak su ( 1 bardak= 240 ml)
1 yemek kasigi + 1/2 tatli kasigi sivi yag
1 yemek kasigi bal
1 bardak kepekli un
1 bardak beyaz un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi ekmek makinesi mayasi

Ekmek makinesine malzemeleri su sirayla koyuyorum: su, yag, bal, kepekli un, tuz, beyaz un, maya. Maya her zamanki gibi unun ustune konacak, baska malzemelere degmeyecek. Ekmek makinemizde kepekli ekmek programini seciyoruz. 1 1/2 pound yani yaklasik 750 gramlik ekmek oluyor.

3 saat 40 dakika sonra ekmegimizi sadece evimizi degil butun apartmanimizi misler gibi kokutarak yenmeye hazir oluyor.
Afiyet olsun!

0 comments: