Tuesday, August 10, 2010

Wings and Wheels

Kacirdigim butun aktiviteleri yavas yavas bloga ekliyorum.

Bu resimler 29 Mayis 2010'dan. Amerika'da Mayis'in en son pazartesi gunu Memorial Day olarak kutlaniyor. Amerika'nin tarihindeki cesitli savaslarda sehit dusmus askerleri hatirlama gunu. Bu tatil pazartesine denk geldigi icin uc gunluk uzun bir hafta sonu oluyor.
Biz de o haftanin cumartesi gunu yakinimizdaki Sikorsky havaalaninda "Wings and Wheels" sovuna gittik. Oncelikle havaalaninin isminden birazcik bahsedeyim. Sikorsky helikopterlerinden belki kulaginiza asina bu isim, gercekten de Sikorsky helikopterlerini icat eden, havacilik tarihinin onde gelen isimlerinden Igor Sikorsky'e ait. Rusya'da dogan Sikorsky Birinci Dunya Savasi'ndan sonra Amerika'ya goc etmis. Hayatinin sonunda dek Connecticut'ta yasamis, Bridgeport Universitesi'nde ucak muhendisligi dersleri vermis, sirketini burada kurmus.

Sovun adinin "Wheels" kismindan da anlasilacagi uzere, cokca bundan vardi:









Daha once New England Hava Muzesini gezdigimizi ve orada antika arabalari gordugumuzu burada yazmistim. O yuzden bu kez daha cok arabalar icin degil, bunlar icin geldik:






Modern ucaklarin icini de gezebiliyordunuz:



Ama gunun asil bombasi bunlardi:


F4U Corsair ucaklari! Neredeyse Amerika'nin ikinci Dunya savasi'ndaki imajiyla ozdeslesmis bu ucaklardan tam 5 tanesi bu gosteri icin bir araya gelmis. Havada cesitli gosteriler yaptilar, biz de oturup seyrettik:



Sirada ayni haftasonundan baska bir aktivite var. Bekleyin!

0 comments: