Sunday, February 20, 2011

Firinda Patatesli Pirasa

Mr.D'nin annesi gecen gun yeni tarifler yok mu, diye soruyordu. Gercekten bu ara pek de yeni bir sey yaptigimiz yok, eski tarifleri dondurup duruyoruz. Yalniz gecen gun markette dogru durust sebze bulamayip alsveris arabasina 2 tane kocaman pirasa attigim icin degisik bir tarif arayip bulmak sart oldu. Burada pirasalarin ne kadar buyuk ve kalin oldugunu daha once soylemis miydim? Neyse, tariflerden anladigim kadariyla Amerikalilar pirasayi patatesle karistirip corba yapmayi seviyorlar. Baska ilginc bir tarife rastgelmedim. Tabi corbayla karin doymayacagi icin ben de Turk blog dunyasina dondum, ve bu guzellikle karsilastim.



Tarif Hafiftarif.com'dan.

Malzemeler:
750 gr pırasa
3 iri boy haşlanmış patates (400 gr)
1 adet yumurta
1 su bardağı light kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber, çörek otu

Patatesleri hasliyoruz. Pirasalari ince kiyip iki kasik yagda soteliyoruz. Bizim pirasalar dedigim gibi cok kalin, haliyle de kart olduklarindan ben yumusayana kadar epey soteledim. Haslanmis patatesleri rendeleyip, pirasa, kasar, yumurta, tuz ve baharatlarla bir guzel karistiriyoruz. Borcama doseyip uzerine corek otu serpiyoruz. Onceden 200 dereceye isitilmis firinda 40-45 dakika kadar pisiriyoruz.

Firindan cikmis haliyle sicak sicak yiyince gercekten borek gibi oluyor, cok lezzetli. Mr.D bunu pirasayla yapilan en guzel yemek ilan etti.:)
Siz de bir pazar aksamustu cayin yaninda deneyin. Afiyet olsun!

2 comments:

ZencefilliÇörek said...

harika bir tarif, cay saati icin ozellikle denenmeli :)

philosophique said...

Kesinlikle tavsiye ederim!:)