Monday, April 25, 2011

Las Vegas, Nevada: 1

Heyoo, Turkiye’de blogger’a sansur kalkmis! Okuyucularimdan gelen yogun istek uzerine (annemin ve babamin manali e-postalarindan bahsediyorum) yayinimiza kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Gecen iki ay icinde yaptigimiz ve kaydetmeyi ihmal ettigimiz en onemli aktivite Las Vegas gezimiz. Gezimizin tarihi 12-17 Mart. Hemen gobekten daliyoruz.

Las Vegas, Nevada eyaletinde, dimdizlak colun ortasinda insan yapimi piril piril bir sehir. Insanlar gelsin, eglensin, icki icsin, kumar oynasin diye insa edilmis bir yer. 1930larda kumarin yasallasmasiyla Las Vegas dogmus. lk zamanlarda kumarhanelerin hepsi mafya babalarininmis. 1960lardan mafya sehirden kovulmus, kumarhaneler yasal isletmelerin eline gecmis, sehir iyice kalkinmis, guzellesmis, temizlenmis. Bugun bildigimiz dunyanin bir numarali kumar sehri Las Vegas olmus.
Las Vegas’in merkezi The Strip denilen, wikipedia’ya gore 6.8 km uzunlugunda, kuzey-guney yonunde uzanan bir cadde. Kumarhane-oteller bu yol boyunca yan yana dizilmis. Otellerin her birinde ayri bir tema var. Otellerin mimarileri bu temaya gore yapilmis, icleri buna gore dosenmis. Yine bu temaya uygun eglence ve aktiviteler sunuyorlar.
Vegas’ta sabahtan aksama kadar kumarhanede oyun oynamak elbet mumkun. Ama bizim gibi siradan turistler icin gunler aynen yeni bir sehri gezerken yaptigimiz gibi yola dusup birbirbirinden ilginc kumarhaneleri gezmek, sunduklari bedava eglence ve gosterilerden faydalanmak, bol bol resim cekmek, acik bufelerde yemek yemek, dev bardaklarda renkli renkli kokteyller icmek, arada da makinelerde biraz kol cekip cuz-i miktarda para kaybetmekle geciyor.
Bu uzun onsozden sonra hemen resimlere geciyorum.
Burasi New York-New York kumarhanesi:





Bu ozgurluk heykeliyle ilgili komik bir sey anlatayim. Amerikan postanesi yakin zamanda yeni bir pul basti. Pulun uzerinde Ozgurluk heykeli olacakti. Farketmeyip, NY’taki gercek heykel yerine Las Vegas’taki bu taklidinin resmini koymuslar, haa haa!:)
Sekerden yapilmis Ozgurluk heykeli:

Burasi Flamingo otel:

Adindan da tahmin edebileceginiz gibi, bahcesinde Flamingolar var:




Vegas’ta her kose basinda bir gelin goruyorsunuz. Evlenmek icin cok populer bir yer. Biz de Flamingo’da bir dugune rastgeldik:



Burasi MGM.


MGM’in icinde gercek aslanlar var:


MGM bizim kaldigimiz otel Tropicana’nin tam karsisindaydi. O yuzden hemen her gun en az bir kez gectik icinden. Her seferinde baska aslanlar gorduk.
Bir dahaki yazida bence Las Vegas’in en guzel uc otel/kumarhanesini gosterecegim. Bu yaziyi The Strip uzerinde yeni acilmis, super luks bir kac otel ve alisveris merkezinin resimleriyle bitireyim.





0 comments: