Tuesday, April 26, 2011

Las Vegas, Nevada: 2

Las Vegas’in en guzel otellerinden biri Bellagio. Italya’daki Como Golu’nden esinlenmis. Onunde kocaman bir havuz var. Bu havuzda muzik ve su gosterileri oluyor. Vegas’in turistlerce en cok izlenen bedava gosterilerinden biri.




Bellagio’nun lobisi.

Tavandaki suslemeler dunyaca unlu cam ustasi Dale Chihuly’nin eseri.

Bellagio’nun icinde bir cicek bahcesi var. Her mevsime uygun olarak farkli farkli susluyorlar. Biz gittigimizde bahar gelmisti:





Burasi The Venetian.

Adindan da anlasilacagi uzere Venedik’ten esinlenme.








Isterseniz gondollara binip otelin icinde ya da etrafinda tur atabiliyorsunuz. Bu da Vegas’in klise aktivitelerinden biri.:)

Caesar's Palace'da Roma havasi hakim:



Caesar’s Palace’in yaninda Forum adinda ustu kapali bir alisveris merkezi var.

Bu da Roma’dan devsirme heykellerle suslu.





Bu carsinin en ucunda Atlantis cesmesi var. Bu cesmenin heykelleri, otomatik. Saatte bir kere hareket ediyor, efsanevi atlantis sehrinin dususunu canlandiriyorlar.





Burasi Paris:)




Eyfel kulesi’nin tepesine cikip sehri kusbasi gormek mumkun. Normalde adam basi $16 dolar olan asansor icin kupon bulmak mumkun. Zaten bu kupon kitapciklari Vegas’ta cok yaygin. Havaalaninda, taksilerde, otel lobilerinde bulunan bir kitapciklarin icinde sovlara, acik bufelere indirimli, hatta bazen bedava giris biletleri var. Biz kuleye cikmak icin gittigimizde 1 saat kadar sira var dediler, biz de beklemedik.
Biz en cok Paris’te zaman gecirdik. Bir kere 1 cent’e video poker makineleri var ki bunlara her kumarhanede rastgelinmiyor. Ayrica Paris’in Le Village adindaki acik bufesi cok unlu. Vegas bir zamanlar 2-3 dolara istakoz yenen bir sehir olarak biliniyormus. Tabi o gunler geride kalmis ama Vegas’ta yiyecek yine de cok pahali degil. Herhalde ickiden cok para kazandiklari icin. Hemen her otelin bir acik bufesi var. Bizim icin sakincasi, insan acik bufeye para vermisken, yedikce yiyor!:) Paris’in acik bufesi gercekten guzeldi. Fransa’nin cesitli yorelerinden yemekler sunuyorlar. Yigin yigin yengec bacaklari, bir de etleri kemikten lime lime ayrilip kopan kuzu budu pek lezizdi. Tatlilari saymiyorum bile. Vegas’ta verdigimiz paraya gercekten degen bir kac yemekten biriydi.



Son olarak Strip’ten bazi gece manzaralari:








Ucuncu yazida Las Vegas’in eski merkezi Fremont Street’i gosterecegim.

0 comments: