Friday, February 01, 2008

Kaybolmustuk, bulunduk!

Sonunda dondun. Seni ne kadar da cok bekledik. Gun saydik, yolunu gozledik. Sensiz, persembe gecelerimizin ucsuz bucaksiz ormaninda kaybolmustuk. Dondun, bizi adamiza kavusturdun. Hosgeldin LOST!

Nisan ayinda kocacigimi vatani vazifesini yapmasi icin geride birakarak Almanya’ya donerken, annem “yalniz basina sikilirsan eglence olsun sana” diye bir tomar DVD tutusturdu elime. O zamana kadar burada herkesten adini duydugum, once ablamlarin sonra da annemlerin kendilerini kaptirarak izlemeye basladiklari Lost’un bir bolumunu bile seyretmemistim. Konusundan bile haberim yoktu acikcasi. Yalniz Mr. D’nin de hosuna gidecegini dusundugum icin onsuz seyretmeye baslamak istemedim. Annemin yanima verdigi filmler icinden Mr.D’nin sevmeyecegini dusunduklerimi seyrettim once. Sonra onlar bitti, sevecegini bildiklerini de seyrettim bir guzel, “bir daha seyrederim nasilsa, ne olacak!” diye dusunerek. Sonra bir sikinti aninda, seytan durttu, elimi LOST DVDlerine attim. Ayni gece icinde kac bolum seyrettim hatirlamiyorum, ama bir tane olmadigindan eminim! O kadar etkilenmisim ki, nerdeyse orman icindeki minicik apartman dairemizde, karanlikta, yorgana sarinmis, kucuk televizyonda birbiri ardina bolumleri devirirken, jenerikte korkutucu bir ton esliginde siyah fon uzerine cikan LOST yazini gorunce ensemden asagiya dogru inen urpertiyi su an bile hissediyorum. Mr. D dondugunde ben birinci sezonu coktan bitirmistim. Tabi hemen seyredelim, diye baski yapmaya basladim. Bir de yalan attim galiba, “ben bir-iki bolum seyrettim, cok heyecanli” diye. Butun bir sezonu bitirdigimi itiraf etmeye dilim varmadi.:)

Bir kere seyretmeye baslayinca, cabucak tukendi uc sezon. En son bolumlerle beraber bizi de bir keder aldi: Bitince ne yapacaktik? Beklenmez ki onca zaman. Bir de o sirada internetten yaptigimiz arastirmalarda – soylemeye luzum var mi bilmem, sanal alemde LOST uzerine bir suru forum var, en son haberlerin, bolumlerdeki gelismelerin, ilk bakista goze carpmayan gizemlerin, isaretlerin tartisildigi – LOST’un yeni bolumunun ocak ayinda baslayacagini ogrenince iyice husrana ugradik. Nasil gecer 7-8 ay?

Oyle gorunuyor ki goz acip kapayincaya kadar. Iste Ocak geldi bile ve ABC dun gece LOST’un yeni sezonunu epey bir laf kalabaligi ve senlikten sonra yayinladi. Simdi bu bolumde neler oldugunu bir guzel anlatip sizi, Turkiye’dekileri sinir etmek var ama o kadar adi degilim. Ya aslinda adiyim de, birincisi useniyorum. Ikincisi de biri bana ben istemeden LOST’un ilerideki bolumlerinde ne oldugunu anlatsa elime gecirdigim ilk cismi kafasina gecirmek suretiyle olumune sebebiyet verirdim diye tahmin ediyorum. Turkiye’ye dondugumde boyle bir kazaya(!) kurban gitmek istemem. O yuzden simdilik cenemi kapali tutayim. Neler oldugunu gercekten ogrenmek isteyen sorsun.

Su kadarini soyleyeyim, bir sezon daha heyecanla basladi. Haftaya persembeyi iple cekiyorum!

2 comments:

Anonymous said...

Burada Lost Digiturk kanallarindan birinde 27 Subat itibariyla 4. sezona baslayacak ama sen bir sene boyunca hep bizden onde olacagin icin bizi cildirtabilirsin... Guzel miydi??????? Hala olaganustu yakisiklilar mi? PEACHMAMA

philosophique said...

evet! Bir de yapimcilar Kate-Sawyer-Jack ask ucgeninden vazgecmek istememis anlasilan, yine karistirdilar isleri.