Tuesday, March 11, 2008

Haftasonu 1

Haftasonu birbirine tami tamina zit iki eglenceye gittik. Ilk olarak Cuma aksami Paramount tiyatrosunda Carmen balesini izledik. Mr.D buraya ilk tasindiginda kapali olan, daha sonra buranin ileri gelenlerinin cabalariyla yenilenen ve bir suredir hizmete giren, kucuk ama alimli opera salonunda sezon boyunca cesitli tiyatro oyunlari, konserler, stand-up sovlar sahneleniyor. Normalde biletler yuksek fiyatli (Nerdeee AKM'den uc kurusa aldigimiz biletler!), ama her gosterinin 45 dakika oncesinde ellerinde kalan biletleri ogrencilere yari fiyatina satiyorlar.
George Bizet'in muzigini "St.Petersburg Ballet Theatre" adiyla turneye cikan bir Rus bale toplulugu modern bir dans yorumuyla sahneye koymus.



Bale toplugunun sanat direktorunun modern yorumu o kadar farkliydi ki, su kadarini soyleyeyim, sonunda Carmen degil Don Jose oluyordu! Olsun, danscilar cok iyiydiler. Baleyle modern dansin bir karisimi olmasi da danscilarin hareketlerini cok daha dogal gosteriyordu. Salondaki yas ortalamasi muhtemelen 60 olan seyirci toplulugu ozellikle bazi sahnelerde cok homurdandiysa da ben cok sevdim.

0 comments: