Wednesday, December 24, 2008

Pancake ve Elmali Sos



Son zamanlarda buraya surekli kahvalti yiyeceklerinin tarifini koyuyorum ama daha once de soyledigim gibi, kahvaltida farkli bir seyler yemek cok hosuma gidiyor.

Pancake klasik bir Amerikan sabah kahvaltisi yiyecegi. Genelde ayni malzemeler kullanilarak yapilsa da (un, sut, yag, yumurta), her tarif birbirinden biraz farkli. Asagidaki tarifte mesela yumurta yok, sut yerine de orjinal tarifte soya sutu var. Bu sekilde yapildiginda vegan oluyor, aklinizda olsun.

Icindekiler:

1 bardak un
1 yemek kasigi seker
2 tatli kasigi kabartma tozu
bir cimdik tuz
1 bardak sut
2 yemek kasigi cicek yagi

Derin bir kapta un, seker, kabartma tozu, tuzu iyice karistirin. Sutu ve yagi ekleyip bir miktar daha karistirin. Pisirmeye baslamadan karisimi 10 dakika kadar dinlendirirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.
Tavayi az/orta ateste iyice isitin. Tavanin dibini cok az miktarda kati yagla hafifce yaglayin. Karisimdan uc yemek kasigi kadarini tavanin ortasina dokun, yayilmasini bekleyin. Hamur kabarciklanmaya basladiginda arka yuzunu cevirin. Altin rengini alana kadar o yuzunu de kizartin ve tavadan alin. Bu sekilde 6 tane orta boy pancake elde edebilirsiniz.
Bu benim simdiye kadar yaptigim en pofuduk pancake oldu, biz cok begendik. Pancakelerinizi surup, recel, balla servis edebileceginiz gibi, benim iki dakika icinde yaptigim su elmali karisimla da sunabilirsiniz.

Bu tarif tamamen kafadan uydurma, o yuzden olculeri damak tadiniza gore degistirebilirsiniz.
1 elma - soyulmus, ince dilimlenmis
1 yemek kasigi seker
bol bol tarcin
1 avuc kuru uzum
1 avuc ceviz (elde biraz ufalanmmis, ince cekilmesine gerek yok)
yarim cay bardagi meyve suyu (ben portakal kullandim ama elma, seftali,vs de olur)

Malzemelerin hepsini kucuk bir sos kabinda orta ateste elmalar damak tadiniza uygun hale gelene kadar pisiriyoruz, hepsi bu!
Bu tarifi icine muz katip super hafif tatli olarak da pisirebilirsiniz. Muz ve seker koymadan, ceviz ve uzumu azaltip rejim tatlisi olarak da yapabilirsiniz, ki bunlarin hepsi tarafimizdan denenmistir!:)

Afiyet olsun!

0 comments: