Saturday, April 11, 2009

Film: Monsters vs. Aliens/ Canavarlar Yaratiklara Karsi


Chicago yazilarina cok begendigim bir filmden bahsetmek icin kisaca ara veriyorum: Monsters vs. Aliens.
Ben daha once hic uc boyutlu gercek bir film izlememistim. Imax sinemalarinda genellikle dogal hayatla ve tarihle ilgili egitici filmler oluyor uc boyutlu. Ziyaret ettigimiz sehirlerde yolumuz dustugunde bunlardan izlemistik. Monsters vs. Aliens uc boyutlu izlenmek uzere yapilmis bir canlandirma filmi. (Sanirim uc boyutlu olmayan versiyonu da var). Biletler bir miktar pahali, burada mesela neredeyse diger filmlerin iki katiydi. Yalniz bu fiyata sinema salonuna girerken verdikleri plastik gozlukler de dahil.
Filmin konusu soyle: Uzaylilar dunyayi ele gecirip yok etmeye karar verince, Amerika da onlarla basetmek icin yillardir yakalayip, kimseler gormesin diye cok gizli bir askeri uste sakladigi canavarlari uzaylilarin ustune salar.
Filmin uc boyutlu kismi cok cok basarili. Ozellikle acik alan sahnelerinde gercekten filmin icindeymissiniz gibi hissediyorsunuz. Bu filmden hoslanmayacak bir cocuk oldugunu zannetmiyorum. Yegenlerinizi, torunlarinizi mutlaka goturun; eminim cok hoslarina gidecek.
Ayrica bir haberim var: Filmden once en az uc yeni uc boyutlu cizgi filmin daha fragmanini izledik, bunlardan biri Ice Age: Dawn of Dinosaurs. Buz Cagi 3 temmuz ayinda butun dunyada vizyona girecekmis!

0 comments: