Wednesday, November 11, 2009

Tum zamanlarin en iyi romantik komedileri

Aslinda bu yaziyi bir sure once yazip yayinlamistim ama simdi resim de koydum, daha bir guzel oldu. Bu vesileyle bir daha yayinlamak istedim. Belki siz de sevdiginiz filmleri yazarsiniz.

--

Aklima esti, tum zamanlarin en iyi romantik komedilerini bir araya topladim. Kimse kizmasin, bu benim listem, benim siralamam.

Basliyoruz:

10) Pretty Woman
Richard Gere'in beyaz atli prens olarak Julia Roberts'in evine gelisini ve yangin merdivenine tirmanisini kolay kolay kimse unutamaz herhalde. Sarkisi da dilimize pelesenk olmustu: "Pretty woman, walking down the street; pretty woman, the kind I like to meet..."


9) Sleepless in Seattle
Cary Grant ve Deborah Kerr'in unlu "An Affair to Remember" filmine atifta bulunan Empire State Building'de bulusma ile sonlanan bir hikayenin kahramani bu kez Tom Hanks ve Meg Ryan.


8) Wedding Singer
Drew Barrymore ve Adam Sandler ciftimiz. Film boyunca Adam Sandler kendisini terk eden sevgilisinin arkasindan agit yakar ama aslinda asil sevdigi yani basindaki Drew'dur. Adam Sandler bir suru komik ve orjinal sarki soyluyor bu filmde, cok eglenceli.


7) Notting Hill
Bu Julia Roberts, Hugh Grant komedisi bazilarinin dikkatinden kacmis olabilir ama ben cok severim. Filmin baslarinda Julia Roberts, ki unlu bir aktristi canlandirmaktadir, Hugh Grant'in kitapcisina gelir ve aralarinda bir seyahat rehberi ile ilgili diyalog gecer. Soz konusu olan ulke de Turkiye'dir. Buyrun bakalim oylesine gereksiz bir bilgi.


6) You've Got Mail
Sleepless in Seattle aslinda ilk goz agrisi ama ben bu ikinci filmi daha cok seviyorum. Tom Hanks bu filmde Meg Ryan'in mini mini kitapcisini batiran kitapcilar zincirinin sahibini oynuyor. Filmin sonunda kitapcinin akibetine uzulsem de ikilinin yazismalari cok eglenceli, bir de Tom Hanks'in Godfather (Baba) filminden Marlon Brando taklitleri cok komik.


5) My best friend's wedding
Sevdigi adami Cameron Diaz'a kaptiran Julia Roberts'in yardimina en yakin erkek arkadasi yetisiyor. Cameron Diaz'in kareoke sahnesi, ogle yemegi sirasindaki sarki sahnesi mutlaka akilda kalanlar.. Tabi bir de JR'in finalde giydigi eflatun elbise!



Ilginc bir sekilde buradan sonraki filmler hep Ingiltere'de geciyor, hadi bakalim:

4) Love Actually
Bu film aslinda degisik cesit asklardan bahsediyor, digerlerinden bu acidan biraz farkli ama seker gibi bir film. O kadar cok unlu aktor/aktris var ki! Colin Firth tabi ki kalbimizi caliyor.



3) 4 Weddings and a Funeral
Hugh Grant ve Andie MacDowell basrollerde. 4 evilikten biri kahramanlarimizinki mi acaba? Muzigi de kendisi gibi guzeldi bu filmin, taa o zaman Soundtrack'ini almistim, hic unutmam: "I feel it in my finger, I feel it in my toeee..."



2)Bridget Jones's Diary
Colin Firth ve Hugh Grant Renee Zellwegger'in aski icin dovusuyorlar! Gercekten de dovusuyorlar filmde!


1) Shakespeare in Love
Basrollerinde Gwyneth Paltrow ve Joseph Fiennes'in oynadigi bu film Oscar da almisti ama kimsenin aklinda romantik komedi olarak kalmadi galiba. Bense cok seviyorum.


Sizin ilk 10unuzda hangi filmler var? Mutlaka yazin!

Bu yaziyi begendiyseniz, bunu da sevebilirsiniz: "Tum zamanlarin en iyi seri filmleri"

4 comments:

beste said...

Merhaba, the wedding singer'i gormemistim iyi oldu yukleyeyim hemen. Gerci romantik komodileri kiz arkadaslarla seyretmek lazim oyle zevki cikar:) love actually benim birinci siramda ama.

philosophique said...

Evet kesinlikle oyle, ben de bu filmlerin hepsini evlenmeden seyretmisim zaten!:)

Dudu said...

bu listeye ben bir de dirty dancing eklerim :)
blogunuza yeni rastladim, cok da guzel oldu. takipteyim:)

philosophique said...

Tesekkurler Duygu, ben de sizin blogunuzu google reader'ima ekledim, Beste'ninkini de!