Wednesday, December 01, 2010

Freeport, Bahamalar

Eveet sonunda gezimizin ilk duragina ulastik: Grand Bahama adasindaki Freeport.

Bahamalar 29 tane buyuklu kucuklu ada, 661 adacik ve 2387 tane kayaliktan olusuyor. (Sagol Wikipedia!) Grand Bahama adasi bunlarin en buyugu degil ama Amerika’ya yakinligi sebebiyle (Florida’dan sadece 160 km uzaklikta!) onemli bir turistik merkez olmus.

Gemi limana yanastigi zaman uc seceneginiz var. Oncelikle gun boyunca gemide kalabilir, havuzdan ve diger aktivitelerden yararlanabilirsiniz. Ikinci olarak seyahat sirketi her limanda cesitli turlar sunuyor. Yunuslarla yuzmekten dalisa, alisveristen segway turuna kadar, zevkinize ve butcenize uygun bir cok secenek mevcut. Ya da bizim yaptigimiz gibi yapabilir, limanlari kendi basiniza kesfe cikabilirsiniz.

Freeport limani sehrin biraz disinda. Bir kac turistik dukkan disinda yuruyus mesafesinde gorulecek bir sey yok ama kisi basina 5 dolar odeyerek Lucaya’ya giden bir dolmusa bindik. Bahama’da trafik soldan akiyor. Yalniz ticari araclarin buyuk kismi Amerika’dan gelen, eski pusku ikinci el arabalar oldugu icin arabalarin direksiyonlari solda! Koy yollarinin arasindan, 25 dakikalik, yavas, gurultulu ve korkutucu yolculuktan sonra Lucaya’ya ulastik.
Freeport’un en buyuk tesisi Our Lucaya Resort. Bu mevsimde epey bos gorunen otelin icinden gecip plaja gidiliyor.










Ne yazik ki ilk gunde havadan yana sansimiz pek yaver gitmedi. Hava her ne kadar iliman ve guzeldiyse de (ozellikle ogleden evvel), gunes olmadigi icin guneslenmek ya da denize girmek mumkun olmadi!:(
Biz de gunumuzun geri kalanini Lucaya pazarini gezerek degerlendirdik.






Hmm, Mr.D bize susuzlugumuzu giderecek ickiler aliyor!

Bahama’ya kadar gelmisken Bahama Mama icmeden olmaz!:)



Ogle yemeginde yerel lezzetler tatmak lazim:

Bahamalarin en unlu deniz urunu conch. Yani bu

Dokusu kalamara benzemekle beraber, tadi kalamar kadar guzel degil, birazcik da sertti. Dogrusu ogle yemegimizden benim aklimda kendi yemegim degil, Mr.D’nin baligi kaldi:

Mr.D’nin tabagini senlendiren balik ise orfozmus:

Son derece gevrek ve lezzetliydi.
Ogle yemeklerimizi Bahama birasi Kalik’le mideye indirdik.

Ogleden sonra yagmurun da indirmesiyle birlikte gemimize geri kactik. Yine gun batimiyla birlikte gemimiz yola cikti:


Hoscakal Freeport!

0 comments: