Sunday, December 05, 2010

Great Stirrup Cay, Bahamalar

Gezimizin son duragi Great Stirrup Cay.
Bu kucuk adacik Norwegian Cruise Line’a ait! Evet, yanlis okumadiniz. Seyahat sirketi Bahamalarda bir adacik satin almis, yolcularini seyahatin son gununde buraya getiriyor. NCL cruise sirketleri icinde kendi adasini alan ilk sirketmis, daha sonra digerleri onu takip etmis.

Adaya gemi yanasmadigi icin boyle minik feribotlarla ulasim saglaniyor.


Adada yapilacak baslica aktiviteler guneslenmek ve denize girmek.

Ayrica seyahat sirketi ucret karsiliginda binbir turlu su eglencesi olanagi sunuyor.
Seyahat sirketi adaya bir kac tesis yapmis. Ogleyin adada mangal yapiyorlar. Sosisli sandvic, hamburger, cesit cesit salata ve meyveden olusan ogle yemegimizi piknik masalarinda yedik:


Biralari boyle kovayla alirsaniz ucuza geliyor!:)

Sonra da biraz etrafi gezdik:













Gunun geri kalan kismini guneslenerek ama en cok da denize girerek gecirdik. Tur sirketi ayrica deniz gozlugu, snorkel, palet ve sisme yelek kiraliyor. (Evet maalesef snorkel yapacaklara yelek giyme zorunlulugu var!) Ben herhalde 2 saat falan denizde boyle zaman gecirdim. 15 cesit balik, bir o kadar da yosun, deniz kestanesi, yildizi, vs. gordum. Simdiye kadar yaptigim en ama en guzel seylerden biriydi! !!
Bu arada hava durumu konusunda cok sansli oldugumuzu soylemem lazim. Karayiplerde normalde firtina sezonu kasim ayinin sonunda bitiyor. Bu donemde bazen ruzgarli, hatta yagmurlu oldugu bile oluyormus Great Stirrup Cay’in. Bizim sansimiza yazdan kalma, muhtesem bir gundu. Her ne kadar resimler ugradigimiz diger yerler kadar carpici degilse de bu son gunun tadi benim gercekten damagimda kaldi.
Son gun de gun batimiyla beraber gemimiz demir alip Miami’ye dogru yola cikti:


Biraz yanmis, dinlemis ve son derece mutlu olarak Bahamalara veda ettik. Bu tatil hayatimda gecirdigim en guzel tatillerden biri oldu. Hepinize insallah daha guzel, daha keyifli, daha sahane gezmeler diliyorum!

0 comments: