Tuesday, April 26, 2011

Las Vegas, Nevada: 3

Uyari: Bu yazida isyerinde ve cocuklarin yaninda bakilmasi uygun olmayabilecek resimler var! Soylemedi demeyin!!!
.
.
.
.
.
Bu yazi, “simdiye kadar resimlerde Vegas gayet masum, dort basi mamur bir eglence sehri olarak gozukuyor, biz Vegas’i boyle bilmezdik. Hani nerde revu kizlari, danscilar, striptizciler?” diyenlere geliyor.
Oncelikle sunu soyleyeyim. Vegas’in gercekten simdiye kadar koydugum resimlerde gordugunuz gibi mutevazi bir aile eglencesi yani var. Zaten etrafta da cok fazla, ozellikle kucuk cocuklu turist aile goruyorsunuz. Bence bunun nedeni otellerin cok ucuz olmasi. Vegas’a gelenler nasilsa kumarhanelerde para harciyor diye herhalde, otel fiyatlari cok cok makul. Mesela bizim 5 gecelik seyahatimiz, New York’tan ucak bileti de dahil adam basi 300 dolara geldi! Komik degil mi? Ayrica hemen hemen butun otellerin yuzme havuzu var. Bir suru bedava eglenceyi de hesaba katarsaniz, dusuk butceli aileler bile burada rahatlikla bir hafta yaz tatili yapabilir.
Ama tabi daha yetiskin eglencesi isteyenler icin secenekler yok mu? Olmaz olur mu! Bir kere Nevada Amerika’da fuhusun yasal oldugu tek eyalet. Strip’te yururken adim basi brosur dagiticilara rastliyorsunuz. Otelinize cagirabileceginiz “masoz”lerin kartlarini dagitiyorlar. Bunlar o kadar yaygin ki, sokaklar yer yer ustunde ciplak kadin resimi olan kagitlarla kaplanmis vaziyette. (Tabi aile tatili yapanlar bunu nasil goze aliyor, bilemiyorum!) Ayrica otellerde revuler, yetiskin sovlari var. Yalniz bu cesit eglencenin Vegas’ta sokaga dokuldugu tek yer, Fremont Street.
Fremont Street, eski Vegas. Vegas’i Vegas yapan kumarhaneler burada acilmis. Sonra yavas yavas yeni ve sik oteller Strip’te acilmaya basladikca burasi gozden dusmus biraz. Freemont’u yeniden canlandirmak icin sokagin buyuk bir kismini araclara kapamislar. Uzerini de kapatmislar. Burasi dev bir ekran gorevi goruyor. Saat basi video ve muzik gosterisi var. Gezi rehberleri ozellikle haftasonu gitmemizi oneriyordu. Haftasonlari sokakta sahneler kuruluyor, bedava sovlar oluyormus. Biz de Cumartesi aksami solugu Fremont’ta aldik.





Ickilerin devasaligina bakar misiniz?





Rengarenk boncuklar:





Neon tabelalar:



Fremont Street, “boylesi ancak Vegas’ta olur” dedirtecek bir tecrubeydi. Bence Vegas’in bu yuzunu de gormek icin gitmeye mutlaka deger.

Vegas yazilari burada bitiyor. Son olarak bir kac Vegas izlenimimi paylasayim. Vegas sanki Amerika’nin ozunu gozlemleyebileceginiz bir yer. Tarih adina bir sey olmadigi halde, turistlerin akin akin geldigi yapay bir vaha yaratmislar. Hersey gorkemli, devasa, parlak, isiltili, goz alici. Hersey sik, pahali, erisilmez gorunuyor. Buna karsilik acayip bir demokratiklik var. Istediginiz her kumarhaneye, otele elinizi kolunuzu sallaya sallaya girip cikiyorsunuz. Herkes esit miktarda para kaybetmiyor tabi ama, kumarhanelerin zenginligi herkese esit miktarda acik! Ilginc bir kucuk Amerika Vegas! Ben tahmin ettigimden cok daha fazla begendim, eglendim. Bundan cok daha guzel, cok daha eglenceli, cok daha keyifli tatiller diliyorum hepinize!

0 comments: